Κακοκαιρία Μπάρμπαρα (7/2): Σημαντική προειδοποίηση από τον Αρνιακό - Μεγάλη προσοχή στα Βόρεια και...

Πότε θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα (7/2): Σημαντική προειδοποίηση από τον Αρνιακό - Μεγάλη προσοχή στα Βόρεια και...

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και επίσημα στη χώρα για φέτος, καθώς η Κακοκαιρία Μπάρμπαρα έπληξε πολλές περιοχές της χώρας και σε ό,τι αφορά την Αθήνα περισσότερο το βόρειο κομμάτι της πόλης.

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις του Τάσου Αρνιακού για την Τρίτη 7/2 γίνεται γνωστό, πως θα υπάρξει σιγά σιγά ύφεση των φαινομένων, με κάποιες περιοχές ωστόσο να είναι σε υψηλό κίνδυνο λόγω παγετού (δείτε εδώ το Σύνταγμα ντυμένο στα λευκά).

Η πρόγνωση καιρού του Τάσου Αρνιακού για την Τρίτη 7/2

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με χιονόνερο και κατά διαστήματα με χιονοπτώσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου για λίγο το απόγευμα. Σταδιακή ύφεση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 05 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με χιονόνερο και κατά περιόδους με χιονοπτώσεις. Σταδιακή ύφεση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 04 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα νότια τμήματα της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας. Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -02 έως 04 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 07 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά με χιονοπτώσεις, στις Κυκλάδες (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και στην Κρήτη κυρίως στα δυτικά τμήματα και κεντρικά τμήματα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα στα βόρεια το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).