ΕΟΦ: Πετάξτε από το νεσεσέρ σας το συγκεκριμένο καλλυντικό - Προκαλεί ερεθισμό σε μάτια και δέρμα

Μεγάλη προσοχή!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Eurokinissi
Eurokinissi

Μια νέα και πολύ σημαντική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ την Τρίτη 28/2 λίγες ημέρες μετά την ανάκληση χρήσης συγκεκριμένων αντιβακτηριακών μαντηλακίων (δείτε εδώ ποια να μην αγοράσετε).

Πιο αναλυτικά αυτή τη φορά πρόκειται για καλλυντικό προϊόν, καθώς ανακαλείται σκεύασμα με αιθέριο έλαιο, το οποίο φέρει την ονομασία «ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL» και μάλιστα υπάρχει ανησυχία να γίνει ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για καλλυντικό προϊόν

Στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ για το ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL, αναφέρεται:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘ORGANIC SKIN TAG SOLUTIONS SERUM ROSE CLEANSING ESSENTIAL OIL’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων είναι μη κανονικά ως προς τον έλεγχο του pH (με ευρεθείσα τιμή 1,5), το οποίο μπορεί να είναι τουλάχιστον ερεθιστικό για το δέρμα και τα μάτια.

Επιπλέον, η επισήμανση του προϊόντος δεν φέρει τις απαιτούμενες, από τη κείμενη νομοθεσία, ενδείξεις, όπως ο κατάλογος των συστατικών και μη αναγραφή του αριθμού παρτίδας. Ως εκ τούτου, η ανάκληση δεν μπορεί να περιοριστεί σε συγκεκριμένη παρτίδα. Η εταιρεία ‘ESPERADO FASHION Ι.Κ.Ε.’ οφείλει να αποσύρει άμεσα το προϊόν από την αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ».

ΕΟΦ - Καλλυντικά
Amy Shamblen - unsplash

TAGS