Τραγωδία Τέμπη: «Έχουν συλλέξει πάνω από 8 σακούλες μαύρες με μέλη και καμένους! Στην πλειονότητά νέοι σε ηλικία»

Τραγικές εικόνες αντικρίζουν οι Πυροσβέστες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Τραγικές είναι οι στιγμές που ζει η Ελλάδα. Οι νεκροί μετά την τραγωδία στα Τέμπη ξεπερνούν τους 40 ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ήδη έχουν αναγνωριστεί οι πρώτοι σοροί, ανάμεσα σε αυτές και δίδυμων αδελφών και της πρώτης τους ξαδέρφης.

Οι Πυροσβέστες που πραγματοποιούν τους απεγκλωβισμούς, έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες φρίκης. Άνθρωποι απανθρακωμένοι και διαμελισμένοι...

Τραγικές αποκαλύψεις για την τραγωδία των Τεμπών

«Οι πυροσβέστες έχουν συλλέξει πάνω από 8 σακούλες μαύρες με μέλη και καμένους ανθρώπους, στην πλειονότητά τους νέοι σε ηλικία. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια προσαγωγή του υπεύθυνου της ιταλικής εταιρείας και μία προσαγωγή του υπεύθυνου του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις εντολές όσον αφορά στην κίνηση των συρμών επάνω στις ράγες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή Super Κατερίνα ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Είναι ανθρώπινο λάθος και δεν το συζητάμε, κάποιος έδωσε λάθος εντολές», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν επιζώντες. Από τις 10 η ώρα που οι γερανοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας σήκωσαν τον συρμό και ξεπλάκωσαν το άλλο μεγάλο βαγόνι που ήταν από κάτω διαλυμένο και καμένο, υπάρχουν ανθρώπινα μέλη τα οποία συλλέγονται».

«Το δυστύχημα είναι ζήτημα συστημάτων ασφαλείας που έχουν αγοραστεί από το 2000»

Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» υπάλληλος της εταιρείας Hellenic Train, Νίκος Κουτσιούκης.

Δείτε επίσης: «Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών, προσπάθησα να το βρω, δεν το βρήκα» - Συγκλονίζει νεαρός επιβάτης

«Το δυστύχημα θα γινόταν έτσι κι αλλιώς όταν οφείλεται κάτι σε ανθρώπινο λάθος. Το ζήτημα είναι γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά έργα, ώστε να διασφαλίσουμε στο 200% την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών».

«Εδώ δεν είναι θέμα υποδομής Από το 1995 προσπαθεί να ολοκληρωθεί ένας άξονας αλλά εδώ είναι ζήτημα συστημάτων ασφαλείας που έχουν αγοραστεί από το 2000, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν βγαίνει ένας διαγωνισμός για να αναλάβει μία εταιρεία να τοποθετήσει το σύστημα, η άλλη εταιρεία που πιστεύει ότι θίγεται από τον διαγωνισμό προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να διακόψει τη διαδικασία. Το θέμα είναι δεν είναι τα κομμένα καλώδια αλλά ότι το σύστημα ασφαλείας δεν λειτούργησε» είπε αναφερόμενος στα καλώδια που συστηματικά κόβονται από ομάδες Ρομά που εκμεταλλεύονται τον χαλκό.