Τέμπη: Παντρεμένος με μια κόρη - Ποιος είναι ο 60χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη για τη φονική σύγκρουση

Xαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Τέμπη: Παντρεμένος με μια κόρη - Ποιος είναι ο 60χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη για τη φονική σύγκρουση

Τους 38 έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι νεκροί στην ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη ενώ αμέσως συνελήφθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, καθώς υπογράφηκε η έκθεση σύλληψης από τον εισαγγελέα -δείτε εδώ τις λίστες με τα άτομα που νοσηλεύονται.

Αύριο Πέμπτη (2/3/2023) αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος μάλιστα κατά την προανακριτική του απολογία παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος αποδίδοντάς το στην «κακιά ώρα». Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ).

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.Ο σταθμάρχης φέρεται ως υπεύθυνος για την κίνηση των τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο συλληφθείς τόνισε πως ο ίδιος έδωσε εντολή για αλλαγή πορείας, αλλά το σύστημα δεν λειτούργησε. Αν και προς το παρόν τα αίτια παραμένουν αδιευκρίνιστα, οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις θα ρίξουν περισσότερο «φως».

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων (κακούργημα), το οποίο με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Επίσης , για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Με εντολή του εισαγγελέα εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλος, που από την πρώτη στιγμή εποπτεύει τις έρευνες, Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης. Με εντολή του επίσης ο εισαγγελέας πρωτοδικών παρίσταται διαρκώς στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας , η οποία θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για την συνολική αξιολόγηση της υπόθεσης ως προς τις αιτίες και τους υπεύθυνους της τραγωδίας.

Ποιος είναι ο 60χρονος σταθμάρχης που συνελήφθη για τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη

Σύμφωνα με το T-live και τη Γιώτα Κηπουρού, πρόκειται για έναν άνδρα 60 ετών, ο οποίος πριν από 10 χρόνια εργαζόταν στον ΟΣΕ, κουβαλώντας βαλίτσες. Επίσης, για 10 χρόνια ήταν υπάλληλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μοιράζοντας τα σχολικά βιβλία σε παιδιά.

Τους τελευταίους 6 μήνες, πήρε ξανά μετάθεση στον ΟΣΕ. Από τα τέλη Ιανουάριου του 2023, εργαζόταν ως σταθμάρχης, όπως φαίνεται και στο facebook.Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και έχει γίνει παππούς.