Τραγωδία Τέμπη: «Τον ψάχνω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» - Η κραυγή βοήθειας από συγγενή αγνοούμενου

Όλα όσα είπε!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τραγωδία Τέμπη: «Τον ψάχνω, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία» - Η κραυγή βοήθειας από συγγενή αγνοούμενου

Το πρωί της Πέμπτης (2/3) στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε με τηλεφωνική σύνδεση η αδελφή ενός αγνοούμενου από την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα.

Η αδελφή του αγνοούμενου έκανε δημόσια έκκληση για να την βοηθήσουν να βρεθεί ο αδελφός της, διότι τόσες μέρες δεν έδειξε κάποιο σημάδι ζωής. Αγνοούμενος είναι ο Γιάννης Βουτσινάς, η φωτογραφία του οποίο προβλήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η κραυγή βοήθειας για τον αγνοούμενο στην τραγωδία των Τέμπων

«Δεν υπάρχει λίστα με το όνομα του αδελφού μου. Όπως ξέρετε, δεν τελειώνει κάτι, εκτός αν τελειώσει με καθορισμένο αποτέλεσμα. Παρακαλώ πάρα πολύ, είναι ο αδελφός μου αυτός που βλέπουμε τώρα στην τηλεόραση, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Αν κάποιος διασώστης, κάποιος άνθρωπος… και ας μην είναι σίγουρος. παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Δεν την χάνουμε την ελπίδα», είπε η Κατερίνα Βουτσινά.

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις από τα θύματα της τραγωδίας

Από το πρωί της Τετάρτης (1/3) η σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τέμπων, λίγο πιο έξω από την Λάρισα έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα - δείτε εδώ μαρτυρίες από την τραγωδία.

Οι νεκροί επιβάτες έχουν ξεπεράσει τους 40 και οι τραυματίες είναι πολλοί περισσότεροι. Ένας από τους τραυματίες έκανε μήνυση για τα όσα συνέβησαν και ο δικηγόρος του μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο δικηγόρος του 42χρονου τραυματία υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρξει κατηγορητήριο και για ενδεχόμενο δόλο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς ο σταθμάρχης, που πήρα προθεσμία για την απολογία του, φαίνεται πως παραδέχθηκε το λάθος του.

«Προφανώς γνώριζαν την επικινδυνότητα της κατάστασης» είπε ο δικηγόρος και επικαλέστηκε τη δήλωσε που φέρεται να άκουσε επιβάτης από τον μηχανοδηγό: «πάμε κι όπου βγει».

«Δεν είναι 350 οι επιβάτες, μπήκαν πολλοί και χωρίς εισιτήριο, γι’ αυτό δεν βγαίνει η εταιρεία. (...) Το τρένο ήταν γεμάτο, εκτός από φοιτητές είχε και πολλούς αλλοδαπούς. Ήταν κλειστός ο σταθμός στη Λάρισα και μπήκαν όλοι χωρίς εισιτήριο, προβλέπω ότι ήταν γύρω στα 400 άτομα οι επιβάτες» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο δικηγόρος αποκάλυψε τι του είπε ο πελάτης του για την στιγμή της σύγκρουσης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν έγινε η σύγκρουση, δεν κατάλαβαν τίποτα. Ήταν στο δεύτερο βαγόνι, ήταν πολύ τυχερός. Γέμισε αίματα, όχι από τα δικά του χτυπήματα, από τους γύρω του. Κάποιο παιδί έσπασε το παράθυρο γιατί η πόρτα δεν άνοιγε».