Τέμπη: «Φώναζαν ότι καίγονται» - "Ράγισε" καρδιές με την αποκάλυψη της η 21χρονη φοιτήτρια

«Ήταν να επιβιβαστώ στο 2ο βαγόνι»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Φώναζαν ότι καίγονται» -

Το πρωί της Κυριακής (5/3) η Αγνή Τιτέλη μια από τις επιβάτριες του τρένου, που συγκρούστηκε στην κοιλάδα των Τέμπων, έδωσε συνέντευξη για τα όσα είδε και αντιμετώπισε από την στιγμή που έγινε η σφοδρή σύγκρουση, που έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι (δείτε εδώ τις νέες σωρούς που ταυτοποιήθηκαν).

Οι δηλώσεις της 21χρονης φοιτήτριας για την τραγωδία στα Τέμπη

«Ήταν να επιβιβαστώ στο 2ο βαγόνι και ο φίλος μου μού είπε πήγαινε στο τελευταίο, λες και είχε προαίσθημα… ήταν τύχη», περιγράφει η 21χρονη φοιτήτρια από την Κοζάνη σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Δυτικής Μακεδονίας.

«Υπήρχε καθυστέρηση στον Παλαιοφάρσαλο, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις γραμμές και ότι πρέπει να πάμε από κάτω. Δεν πέρασε πολλή ώρα και αρχίζει το βαγόνι μας να τρέμει. Έπεφτε κάτω ο κόσμος, τα πράγματα. Ένιωθα ότι υπάρχει κάποιος γκρεμός και πέφτουμε», συνεχίζει την αφήγησή της η Αγνή Τιτέλη.

«Δε μπορώ να διανοηθώ τι πέρασαν τα παιδιά στα πρώτα βαγόνια, εάν στο δικό μας (7ο) κουνούσε έτσι και είχε τόσο καπνό. Δε μπορώ να περιγράψω τις εικόνες τις τσιρίδες του κόσμου, φωτιά πολλή φωτιά βλέπαμε», σημειώνει η Αγνή, η οποία κατάφερε να βγει σώα και αβλαβής από το βαγόνι στο οποίο επέβαινε.

«Άνοιξε η πόρτα, βγήκαμε έξω και επικρατούσε πανικός. Τρέμω. Φώναζαν ότι καίγονται. Έφυγα από την άλλη μεριά της σήραγγας, γιατί το δικό μου βαγόνι ήταν μέσα στο τούνελ. Σκέφτηκα τον μπαμπά μου και ότι μπορεί να πεθάνω», εξομολογείται η 21χρονη φοιτήτρια για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι κινήσεις του σταθμάρχη πριν την σύγκρουση και τα πρώτα του λόγια μόλις έμαθε για τους νεκρούς στα Τέμπη

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, δηλαδή, ο σταθμάρχης Λάρισας λίγο πριν φτάσει το τρένο στο σταθμό, είχε πάει να πάρει καφέ στην καφετέρια που υπάρχει μέσα στο σταθμό, περίπου ένα τέταρτο πριν συγκεκριμένα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το βάθος της αποβάθρας και επέστρεψε στο πόστο του.

Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού στον σταθμό και οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί ενώ τις επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στο καφέ. Το ίδιο ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που ακούστηκαν για οχλαγωγίες και μουσική στο σταθμό.

Μάλιστα, αναφέρεται πως όταν κατάλαβε το λάθος του, κάπνιζε συνεχώς ενώ μόλις έφτασαν στο σταθμαρχείο της Λάρισας οι πρώτες πληροφορίες για νεκρούς ο ίδιος είπε σε συνάδελφό του: «Την πάτησα».

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ σημείωσε πως από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει ότι υπήρχε δεύτερος σταθμάρχης αλλά οι συνάδελφοί του, γνωρίζοντας την απειρία του είχαν πει σε σιδηροδρομικούς που βρίσκονταν στο σταθμαρχείο «να έχουν λίγο το νου τους».