Τέμπη: «Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές και...» - Με τρεμάμενη φωνή εξομολογήθηκε ο εκπρόσωπος των ΕΚΑΒ τα όσα είδε

«Όταν φθάσαμε στο σημείο υπήρχαν άνθρωποι που ήταν από την αρχή διαμελισμένοι και νεκροί»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Τέμπη: «Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές και...» - Με τρεμάμενη φωνή εξομολογήθηκε ο εκπρόσωπος των ΕΚΑΒ τα όσα είδε

Το πρωί της Κυριακής (5/3) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά στην σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, Λαρίσης, που έχασαν της ζωή του 57 άνθρωποι (δείτε εδώ τις τελευταίες ταυτοποιημένες σωρούς).

Σημερινός καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Γιάννης Γούλας και μίλησε για τα όσα βίωσε ο ίδιος, αλλά και οι συνάδελφοί του στα Τέμπη.

Οι δηλώσεις του εκπρόσωπου των ΕΚΑΒ για την τραγωδία στα Τέμπη

«Οι στιγμές ήταν εφιαλτικές. Την πρώτη ώρα που ξεκίνησε η επιχείρηση προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε την ομάδα του ΕΚΑΒ. Όταν φθάσαμε στο σημείο υπήρχαν άνθρωποι που ήταν από την αρχή διαμελισμένοι και νεκροί. Σε αυτό το μέγεθος και την έκταση των τραυματιών δεν έχω ξαναζήσει. Ήταν ένα από τα πιο σοκαριστικά συμβάντα που έχουν ζήσει και οι συνάδελφοί μου».

«Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, την προσφορά στον συνάνθρωπο, τότε δεν μπορείς να το κάνεις», κατέληξε ο Γιάννης Γούλας.

Βέβαια, εδώ πρέπει να γίνει λόγος για την έρευνα των Αστυνομικών αρχών σχετικά με τις συνομιλίες που είχε ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου με τον σταθμάρχη της Λάρισας, λίγο πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Ήταν η ώρα που το Intercity 62 είχε μπει στο ρεύμα καθόδου, δηλαδή κινούνταν στην ίδια γραμμή με την εμπορική αμαξοστοιχία και ο μηχανοδηγός φαίνεται πως απευθύνθηκε στο σταθμαρχείο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Alpha, ο μηχανοδηγός του Intercity 62 είπε στον σταθμάρχη: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;». Ο σταθμάρχης Λάρισας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, φέρεται πως δεν απάντησε. Σημειώνεται ότι αυτή η προσπάθεια επικοινωνίας του μηχανοδηγού με τον σταθμάρχη γίνεται λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα. Είχε φύγει από τον σταθμό της Λάρισας και ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε ότι πήγαινε ανάποδα.

Λίγα λεπτά αργότερα, έγινε η μετωπική σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Υπογραμμίζεται, πάντως, πως οι αστυνομικοί δεν έχουν αναλύσει όλο το υλικό της ενδοεπικοινωνίας για να διαπιστώσουν εάν υπήρξε στη συνέχεια κάποια απόκριση από τον σταθμάρχη.

Οι ίδιες πληφοροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η έρευνα των Αρχών να επεκταθεί και στον επόμενο σταθμό μετά την Λάρισα, δηλαδή στους Νέους Πόρους, καθώς από εκεί κατέβαινε η εμπορική αμαξοστοιχία και θέλουν να διαπιστώσουν εάν από εκεί έβλεπαν πως τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή.