Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Η ανακοπή της...» - Η κατάθεση της παιδίατρου που καίει την κατηγορούμενη

«Η πρώτη επαφή με το κοριτσάκι ήταν στις 9 Απριλίου 2021»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Σήμερα το πρωί (29/3) ξεκίνησε ξανά η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης από την Πάτρα, που η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε τα τρία αθώα παιδιά της, μετά την διακοπή τον προηγούμενο μήνα (δείτε εδώ τον λόγο).

Μπορεί ο Μάνος Δασκαλάκης να απουσιάζει από τις τελευταίες δίκες της κατηγορόυμενης, πρώην συζύγου του (δείτε εδώ γιατί), αλλά στους τρεις μάρτυρες που θα κατέθεταν το πρωί της Τετάρτης, ήταν η παιδίατρος, του Καραμανδάνειου, η οποία πλέον δεν εργάζεται εκεί, Λαμπρινή Βίτσα.

Η κατάθεση της παιδίατρου στην δίκη της Πισπιρίγκου

«Η πρώτη επαφή με το κοριτσάκι ήταν στις 9 Απριλίου 2021. Την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα ξανά και την Κυριακή το πρωί.Το βράδυ του Σαββάτου είχε προηγηθεί ένα επεισόδιο υποξίας.

Όταν επισκέφθηκα το δωμάτιο την Κυριακή την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπ τοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο», είπε στην κατάθεση της η παιδίατρος.

«Εκείνος μου είπε «έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται». Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά … Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα, προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω», συνέχισε.

«Η μητέρα ήταν ψύχραιμη όταν βγήκε το παιδί με το φορείο μετά την ανάνηψη από θάλαμο», έκλεισε την κατάθεση της.

Η απάντηση του πατέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, λοιπόν, μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1 το πρωί της ίδιας ημέρας και απάντησε αναλυτικά για την επιστολή του ποινικολόγου, εξηγώντας τι έχει συμβεί και ποια είναι η αντίδραση του πρώην συζύγου της 34χρονης.

«Αναμενόμενο δεδομένου του αποδεικτικού υλικού της δικογραφίας. Η πρόταση του εισαγγελέα είναι πλήρως αιτιολογημένη. Περιμένουν πλέον και το παραπεμπτικό βούλευμα», είπε αρχικά για την εισήγηση του εισαγγελέα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την παραπομπή της σε δίκη για τα άλλα δύο παιδιά της.

«Η υποστήριξη της κατηγορίας δεν έχει καμία σχέση με τη διαρροή οποιουδήποτε εγγράφου. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ούτε τις προσβάσεις κάθε δημοσιογράφου ούτε μπορούμε να απολογηθούμε. Δυστυχώς είναι η δεύτερη φορά που ο υπερασπιστής της κατηγορουμένης κάνει τέτοια αναφορά. Μιλάμε για την υπόθεση όπου για παράδειγμα είχε διαρρεύσει σε δημοσιογράφους η ανεύρεση κεταμίνης στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας προτού καν συλληφθεί η κατηγορουμένη.

Είχε διαρρεύσει από κάποιες υπηρεσίες κάτι στο οποίο και εμείς είμαστε αντίθετοι. Όλη η λογική που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα κατηγορώντας ιατροδικαστές, εισαγγελείς, θεσμούς ότι δεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους. Το πλέον αναμενόμενο θα ήταν κάποια στιγμή να βρεθούμε κι εμείς ως αντίδικοι δικηγόροι στο στόχαστρο.

Ο κ. Δασκαλάκης θεωρεί ατυχή επιλογή της υπεράσπισης να ασχολούμαστε με όλα αυτά τα περιφερειακά ζητήματα, χάνεται η ουσία, ότι καταθέτουν οι γιατροί. Προφανώς όλα αυτά που γίνονται μέσα στο δικαστήριο δεν συμφέρουν την κατηγορούμενη», εξήγησε έπειτα.