Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Πάπας Φραγκίσκος

Στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης μετέβη ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης για προγραμματισμένο έλεγχο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ματέο Μπρούνι σε σύντομη δήλωση την Τετάρτη (29/32023).

Τι συμβαίνει με την υγεία του Παπά Φραγκίσκου

Ο Πάπας, 86 ετών, νωρίτερα σήμερα συμμετείχε στο εβδομαδιαίο γενικό ακροατήριο και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Corriere della Sera, το νοσοκομείο αναφέρει ότι έφτασε με ασθενοφόρο μετά από αδιαθεσία καθλως παρουσίασε καρδιακά προβλήματα και αναπνευστική δυσχέρεια αργά το πρωί και μεταφέρθηκε στο καρδιολογικό τμήμα για (περαιτέρω) ελέγχο.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Πάπας Φραγκίσκος πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης το 2021.

Μάλιστα, ο Πάπας έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για το μέλλον του ως επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού ορισμένα σχόλια φάνηκαν να δείχνουν ότι μπορεί να σκέφτεται να παραιτηθεί κάποια στιγμή.

Επίσης, έχει πρόβλημα με το γόνατό του και πολλές φορές εμφανίστηκε με μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι στις δημόσιες εμφανίσεις του. Σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο είχε πει ότι προτίμησε να μην κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του επειδή δεν ήθελε να επαναληφθούν οι μακροχρόνιες αρνητικές παρενέργειες από την αναισθησία που υποβληθηκε μετά την επέμβαση του 2021.

Ο Πάπας είπε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι μπορεί να παραιτηθεί εάν κουραστεί πολύ για να συνεχίσει τον ρόλο.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τι θα τον οδηγούσε στην παραίτηση, ο Πάπας προειδοποίησε για «μια κούραση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά… Έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά στο να ξέρεις πώς να αξιολογείς τις καταστάσεις».

Το ατύχημά του την ώρα που έμπαινε στο νοσοκομείο

Με ένα απρόοπτο "έκλεισε" η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχασε την ισορροπία του καθώς επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο της αναχώρησης για την Ιταλία.

Όπως φαίνεται και στα παρακάτω πλάνα, εκείνη την ώρα έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με αποτέλεσμα ο Πάπας να σκοντάψει.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr