Κιβωτός του Κόσμου: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια - Τι συνέβη

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πατέρα Αντώνιου για ασέλγεια - Τι συνέβη

Η υπόθεση για την κακοποίηση ανήλικων παιδιών που έχουν ζήσει στην Κιβωτό του Κόσμου, δεν έχει τελειώσει. Ακόμα αναζητούνται στοιχεία, γίνονται έρευνες και εξετάζονται μάρτυρες, ωστόσο το απόγευμα της Παρασκευής 7/4 έγινε γνωστή μία νέα και έκτακτη είδηση για τον πατέρα Αντώνιο (δείτε εδώ την αντίδραση της πρεσβυτέρας μόλις είδε κάμερες έξω από το νέο τους σπίτι).

Ποινική δίωξη κατά του πατέρα Αντώνιου

Πιο συγκεκριμένα, ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στον πατέρα Αντώνιο, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς μετά την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου, έφτασε η ώρα της απόδοσης των κατηγοριών.

Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη και για μία σειρά πλημμεληματικών πράξεων σε βάρος του ιερέα και 7 πρώην εργαζομένων στην Οργάνωση.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ποια γυναίκα «στοχοποιεί»

Μέσα από ένα υπόμνημα 110 σελίδων απολογήθηκε στην ανακρίτρια ο πάτερ Αντώνιος για τις καταγγελίες σε βάρος του περί ασέλγειας και σεξουαλικής κακοποίησης δύο αγοριών (διαβάστε το εδώ). Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «T-live», φέρεται να στοχοποιεί μία νεαρή γυναίκα.

Ο λόγος για μια πρώην παιδαγωγό σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία φέρεται πως εκδιώχθηκε μετά από καταγγελία ενός 16χρονου παιδιού ότι είχε προβεί σε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του.

Συγκεκριμένα, ο πάτερ Αντώνιος προσκόμισε και φωτογραφίες στις οποίες η παιδαγωγός φαίνεται να διασκεδάζει ένα βράδυ με τον 19χρονο που τον κατήγγειλε για ασέλγεια, αλλά και έναν ακόμα πρώην τρόφιμο της δομής. Παράλληλα περιλαμβάνονται και κάποια μηνύματα, τα οποία φέρεται να έχει στείλει η συγκεκριμένη γυναίκα σε κάποιον άλλον ανήλικο επίσης τρόφιμο της δομής.

Ο λόγος που προβαίνει στη συγκεκριμένη ενέργεια ο πατέρας Αντώνιος είναι προκειμένου να συνδέσει τον 19χρονο που τον έχει καταγγείλει με μία γυναίκα που φέρεται να έχει βεβαρημένο ιστορικό στην «Κιβωτό» και να έχει εκδιωχθεί από τη δομή λόγω της συμπεριφοράς της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά του πατρός Αντωνίου, η νεαρή γυναίκα εκδιώχθηκε από τη δομή το 2018 μετά και την καταγγελία που έγινε σε βάρος της. Άτομα από το περιβάλλον της ανέφεραν στην εκπομπή ότι τα όσα της προσάπτουν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Εννοείται ότι δεν ισχύει το περιστατικό που καταγγέλθηκε. Όλα αυτά ήταν σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού. Υπήρχε μία αντιζηλία και κάποια παιδιά διαχώρισαν τις θέσεις τους με τους παιδαγωγούς. Το αγόρι ήταν εκείνο που έβλεπε το παιδί κάπως διαφορετικά, δεν αποδείχθηκε ποτέ κάτι και το παιδί κάποια στιγμή τα πήρε όλα πίσω. Η ίδια η παιδαγωγός ήθελε να φύγει από τη δομή, γιατί μετά από αυτό δεν αισθανόταν καλά», ανέφεραν.