Ανατροπή με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στο Ρέθυμνο - Η απόφαση για τον γνωστό ράπερ

«Είμαστε βέβαιοι και για την δια βουλεύματος απαλλαγή των εντολέων μας»

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Ανατροπή με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού στο Ρέθυμνο - Η απόφαση για τον γνωστό ράπερ

Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) μετά την εμφάνιση του γνωστού ράπερ στον ανακριτή, το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ομαδικό βιασμό μια 19χρονης στο Ρέθυμνο Κρήτης. Εκτός από αυτόν ελεύθερος αφέθηκε και ο συνεργάτης του και φερόμενος ως δράστης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αμέσως μετά της κατηγορίες και την καταγγελία για τον βιασμό της 19χρονης, πολλοί ήταν και οι καλλιτέχνες που βγήκαν να τον υποστηρίξουν. Μέσα σε αυτούς ήταν και ο Mente Fuerte.

«Λοιπόν καλησπέρα, έχω να πω 2, 3 πολύ σημαντικά πράγματα, γιατί παίρνω μηνύματα, μου τηλεφωνούν από εκπομπές και βλέπω, ότι κανένας από μας δε βγαίνει να πάρει θέση για κάτι τόσο σημαντικό. Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα, αλλά εγώ έχω να πω, επειδή γνωρίζω πολύ καλά τον Rack, τον είδα να κλαίει για όλο αυτό που έχει συμβεί ότι είμαι βέβαιος ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Μιλάμε για ένα παιδί που έχει τρόπους, έχει ηθική είναι από τα πιο καλόψυχα παιδιά εκεί έξω, δεν ξέρω τι εικόνα έχετε ή τι ακούτε, εγώ θα μιλήσω για εμένα και για αυτά που, ξέρω, γνωρίζω και βλέπω. Είμαι βέβαιος ότι ο Ηρακλής δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο..», είπε σε ένα απόσπασμα του - δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο.

Η απόφαση του δικαστηρίου και οι δηλώσεις των δικηγόρων για τον ράπερ

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρεθύμνης προβαίνοντας στην δικαιοπολιτικά και δικονομικά επιβεβλημένη αμερόληπτη σταχυολόγηση του αποδεικτικού υλικού απέδειξε περίτρανα ότι υπάρχουν δικαιοκρατικά όρια επαληθεύσιμα και άξια σεβασμού στην ποινική διαδικασία ως και ότι πέραν της ανάγκης προστασίας της τιμής και της υπόληψης του εκάστοτε καταγγέλλοντος, υφίσταται ανάγκη προστασίας της τιμής και της υπόληψης των αδίκως κατηγορουμένων συμπολιτών μας. Είμαστε βέβαιοι και για την δια βουλεύματος απαλλαγή των εντολέων μας», είπε ο συνήγορος του γνωστού ράπερ, κ. Κάρτσωνας.