Συναγερμός από τον ΕΟΦ - «Το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται ως βιοκτόνο...»

Η σχετική ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε σήμερα, Μ. Πέμπτη 13/4 την άμεση αλλαγή στην ετικέτα των κρεμοσάπουνων ενώ πριν μερικές μέρες ανακάλεσε και μια πολύ γνωστή παρτίδα χαπιών (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση βιοκτόνων προϊόντων σε μορφή κρεμοσάπουνου

Αναλυτικότερα, προειδοποίησε σχετικά με τα βιοκτόνα προϊόντα σε μορφή κρεμοσάπουνου λόγω της υπέρμετρης χρήσης βιοκτόνων προϊόντων, που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, κρίνεται σκόπιμο τα βιοκτόνα προϊόντα, με μορφή κρεμοσάπουνο, να φέρουν την ακόλουθη σήμανση:

«Το προϊόν αυτό χρησιμοποιείται ως βιοκτόνο και όχι ως κρεμοσάπουνο καθημερινής χρήσης». Η συγκεκριμένη επισήμανση στοχεύει στην ορθολογική χρήση των προϊόντων αυτών από το ευρύ κοινό.

Τι είναι ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (αρχικά ΕΟΦ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπαγόμενο στο Υπουργείο Υγείας. Δημιουργήθηκε το 1983 με τον Νόμο 1316.

Η αποστολή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων είναι, σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο, «η προώθηση και κατοχύρωση της δημόσιας υγείας διά της εξασφάλισης καταλλήλων προτύπων ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας για όλα τα προϊόντα αρμοδιότητας ΕΟΦ που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Επίσης, η εφαρμογή σχετικών ελέγχων, η επιθεώρηση και επιτήρηση της αγοράς και η παροχή πληροφοριών που θα συμβάλουν στη ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων αυτών από τους πολίτες»

TAGS