Ελεύθερος μετά την απολογία του ο ποδοσφαιριστής της Super League, Μπόρις Κλέιμαν

Κατηγορείται για τον βιασμο μιας 17χρονης Βελγίδας μαθήτριας στο Κολωνάκι

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Eurokinissi
Eurokinissi

Ελεύθερος μετά την απολογία του αφέθηκε ο ποδοσφαιριστής της Super League, Μπόρις Κλέιμαν ο οποίος κατηγορείται για βιασμό μιας μαθήτριας από το Βέλγιο (δείτε εδώ πλάνα από το μπαρ).

Ελεύθερος με εγγύηση ο Μπόρις Κλέιμαν

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Σίγουρη εντωμεταξύ για την αθωότητα του Μπόρις Κλέιμαν δηλώνει η σύζυγός του, Λίαν: «Είμαι 100% σίγουρη πως ο Μπόρις είναι αθώος για όλα όσα κατηγορείται» δήλωσε στο sport5.

Η Λίαν είναι σε επαφή με τους δικηγόρους του Μπόρις Κλέιμαν και σύμφωνα πάντα με την αθλητική ιστοσελίδα, μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο. «Η μοναδική αλήθεια είναι ότι δεν έκανα όσα μου αποδίδονται» φέρεται να είπε στη σύζυγό του ο πρώην τερματοφύλακας του Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Κλέιμαν ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου και προμήθεια-κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

«Όλοι θα δουν ότι δεν έκανα τίποτα», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος λίγο πριν την έναρξη της εξέτασής του από τον ανακριτή. Ο γνωστός ποδοσφαιριστής έφτασε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στον ανακριτή, όπου και έδωσε εξηγήσεις για τις βαριές κατηγορίες που του προσάπτονται.

Η Ελίνα Θειακοδημήτρη, δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, σημείωσε πως στον πελάτη της αποδίδεται «το αδίκημα σε γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, όχι βιασμός».

«Όπως έχει δηλωθεί και από τον κ. Παπαδόπουλο, σε πολύ λίγες ώρες θα κατατεθούν στον ανακριτή η απολογία του. Αρνείται πλήρως όλες τις κατηγορίες. Του αποδίδεται αδίκημα με γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, όχι βιασμός. Δεν υπάρχει βία. Η κοπέλα σε λίγες μέρες θα γίνει 18 ετών αλλά ο τερματοφύλακας δεν γνώριζε. Κανένας δεν ήταν με κάποιον καθηγητή και κατανάλωναν αλκοόλ», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η ίδια είπε πως η πλευρά του τερματοφύλακα αμφισβητεί ακόμη και την κατάθεση της κοπέλας καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά μπορεί να μην γνώριζε τι καταθέτει.

«Την οπουδήποτε πράξη δεν θα την τελούσε αλλά θα την προστάτευε εάν είχε πει όχι η κοπέλα. Εδώ υπήρξε μία ιδιαίτερη συνθήκη κατά την οποία δόθηκε μία κατάθεση. Προϋπήρχε η σύλληψη των φίλων της ενώ η κατάθεση δόθηκε σε μία γλώσσα την οποία δεν ομιλεί. Ως εκ τούτου, εάν τα όσα έχει καταθέσει είναι αυτά που συνέβησαν ή αυτά που αντιλήφθηκε, είναι έργο της ανάκρισης στο οποίο φυσικά θα συνδράμουμε να αξιολογηθεί και πιστεύουμε θα αποδειχθεί πλήρως το τι συνέβη. Εμείς αμφισβητούμε και το εάν γνώριζε τι καταθέτει διότι το περιεχόμενο της κατάθεσης έχει δοθεί μέσα σε ειδικές συνθήκες και σε πέντε γραμμές».