Το "μοιραίο" λευκό βανάκι των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ - Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Η απολογία των δραστών!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Το

Από το απόγευμα της Παρασκευής (29/4) έγινε δημιουργηθεί αναμπουμπούλα με την αστυνομία, καθώς συνελήφθησαν δύο δράστες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δύο δράστες, λοιπόν, που πήραν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για να απολογηθούν, "καρφωθηκαν" εξαιτίας του λευκού βάν που οδηγούσαν την μοιράια εκείνη μέρα, που έχασε την ζωή του, τόσο άδικα ο δημοσιογράφος.

Δεκαπέντε μέρες πριν τη σύλληψη τους, τα δύο αδέλφια, είχαν κληθεί από την Ασφάλεια, να δώσουν εξηγήσεις για το πως βρέθηκε το βαν της εταιρείας καθαρισμού στην περιοχή, χωρίς όμως να μπορούν να δικαιολογήσουν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Το λευκό βάν που "έκαψε" του εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόγευμα του Σαββάτου (29/4) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προβλήθηκαν οι νέες δηλώσεις της συζύγου, του Γιώργου Καραϊβάζ. Η γυναίκα μίλησε για την δικαίωση πυο ένιωσε μόλις έμαθε για τις συλλήψεις των δύο δραστών.

Επίσης, η Στάθα Καραϊβάζ περιέγραψε τα συναισθήματα και τις ανατριχιστικές εικόνες που αντίκρυσε όταν τον είδε να βρίσκεται νεκρός στον δρόμο ακριβώς έξω από το σπίτι του.

«Ήταν μια ανακούφιση και μαζί και μια βαθιά θλίψη, λόγω ότι ήρθε στο μυαλό μου εκείνη η σκηνή που αντίκρισα, όταν κατέβηκα κάτω από το σπίτι με τον Γιώργο πεσμένο αιμόφυρτο. Ανακούφιση γιατί αρχίζει να δικαιώνεται ο Γιώργος, η ψυχή του δηλαδή», είπε αρχικά η Στάθα Καραϊβάζ.

«Ενημερώθηκα από τους Έλληνες Αξιωματικούς ότι θα φτάσουμε στους δράστες. Ήταν θέμα τιμής για τους Έλληνες αξιωματικούς. Όπως γνωρίζεται, ο Γιώργος έχει δουλέψει πάρα πολύ για την ελληνική Αστυνομία και τον εκδημοκρατισμό της, μέσω του συνδικαλισμού της. Οι αστυνομικοί το θεωρούσαν θέμα τιμής να πιαστούν οι δράστες της δολοφονίας», συνέχισε.

«Με ενημέρωσε η συγκάτοικος από κάτω ότι κάτι έχει γίνει στη γωνία του σπιτιού και ταυτόχρονα με πήρε ένας πολύ καλός φίλος δημοσιογράφος και με ρώτησε αν είμαστε καλά και αν ο Γιώργος είναι καλά. Κατάλαβα ότι κάτι συνέβαινε», συμπλήρωσε η σύζυγος του δημοσιογράφου.