Τραγωδία Άρτα: Που βρίσκεται η μητέρα του νεκρού βρέφους λίγο μετά εξιτήριο από το νοσοκομείο

Η κατάστασή της μετά την απόπειρα αυτοκτονίας

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
EUROKINISSI - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
EUROKINISSI - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σοκαρισμένη και σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση ήταν η μητέρα με το που ενημερώθηκε για την τραγωδία στην Άρτα και πιο αναλυτικά για το μωρό της, που έχασε τη ζωή του μετά την αμέλεια του συζύγου της, αφήνοντας το για ώρες στο αμάξι.

Μπορεί ο 37χρονος άντρας να μην άφησε το παιδί με πρόθεση του στο αμάξι, σε κάθε περίπτωση όμως η πράξη του οδήγησε τόσο εκείνον, όσο και τη γυναίκα του στα άκρα και συγκεκριμένα στην απόπειρα αυτοκτονίας!

Η κατάσταση της μητέρας που έχασε το μωρό της μετά το εξιτήριο

Η γυναίκα μάλιστα νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο άμεσα, έχοντας παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη. Μέσα από νέες πληροφορίες, έγινε γνωστό πως την Παρασκευή 12/5, πως η μητέρα από την Άρτα πήρε εξιτήριο και πήγε σπίτι της, ωστόσο μένει με τους γονείς της και είναι υπό παρακολούθηση ψυχολόγων (δείτε εδώ τι συμβαίνει με τον πατέρα).

Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού

Ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού στην Άρτα δεν αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο. Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome) εμφανίζεται σε ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου, κάνοντας τον εγκέφαλο να παρουσιάζει κενά μνήμης κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν συχνά στις ΗΠΑ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους από θερμοπληξία μέσα σε αυτοκίνητο πάνω από 900 παιδιά, τα τελευταία 25 χρόνια. Τo 88% των θανάτων είχε θύματα κάτω των 3 χρόνων, που είναι πολύ μικρά για να βγουν από το όχημα ή να φωνάξουν σε βοήθεια. Το 55% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους γιατί ο άνθρωπος που τα φρόντιζε τα ξέχασε μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με τον φορέα NoHeatStroke.org, ένα 25% των παιδιών κλειδώθηκαν μόνα τους στο αυτοκίνητο, 15% εγκαταλείφθηκαν σε αυτό επίτηδες από τους συνοδούς τους, ενώ οι συνθήκες είναι αδιευκρίνιστες για ένα 4%.Η κύρια αιτία θανάτου είναι η θερμοπληξία, καθώς το σώμα ενός παιδιού υπερθερμαίνεται τρεις ως πέντε φορές ταχύτερα αχρπό ενός ενήλικου.