Έκτακτη ανακοίνωση από το δικηγόρο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Σταματάει τις πανελλαδικές και δέχεται τα ισόβια

Ο λόγος που αποφάσισε να βάλει τέλος στη δίκη στο εφετείο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγόρου του, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο πιλότος πήρε την απόφαση να σταματήσει τις Πανελλαδικές (δείτε τι έγραψε στο θέμα της Έκθεσης), αλλά και να δεχτεί τα ισόβια για τη δολοφονία της συζύγου του, Κάρολαιν και του σκύλου τους, δίνοντας τέλος στη δίκη στο Εφετείο.

Η ανακοίνωση για παραίτηση, έρχεται τη στιγμή που η δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας βρίσκονταν σε εξέλιξη και στο ακροατήριο είχε καταθέσει ήδη σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους που δεν είναι ανακοινώσιμοι να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών. Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό. Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Όσα υποστηρίζει η δημοσιογράφος που ήθελε να καταθέσει υπέρ του

«Η πρώτη φορά που είδα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην τηλεόραση, ήταν δίπλα στη γυναίκα του, σε μια όμορφη φωτογραφία από διακοπές. Και ήμουν σοκαρισμένη και θυμωμένη, που ένα τόσο υπέροχο ζευγάρι και ένα μικροσκοπικό μωρό έγιναν θύματα μιας τόσο θλιβερής τραγωδίας. Βαθιά μέσα στην καρδιά μου ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Και ήξερα ότι κάτι πραγματικά φρικτό πρέπει να συνέβη.

Ως δημοσιογράφος, είμαι υποχρεωμένη να αμφιβάλλω για τις μη ελεγμένες πληροφορίες, εάν δεν είναι δικές μου! Νομίζω ότι και ο Μπάμπης και η οικογένειά του είναι θύματα, ότι μάλλον χρειάζονται την προστασία μας και να λαμβάνουν περισσότερο σεβασμό από τα ΜΜΕ και όχι αμέλεια.

Τη δεύτερη φορά που είδα τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ήταν όταν τον συνόδευε αυτή η τεράστια στρατιωτική δύναμη αμέσως μετά την κηδεία της γυναίκας του. Φορούσε το μαύρο κοστούμι, τα παπούτσια του ήταν χωρίς κορδόνια, αυτό με συγκλόνισε αλλά μετά έμαθα τον λόγο και είχε ένα λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο, που με συγκλόνισε ακόμα περισσότερο, μια μαύρη μάσκα κάλυπτε το μισό του πρόσωπο, όπου η θλίψη και η μόνη κραυγή για βοήθεια φαινόταν μέσα από τα μάτια του και εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα τι πρέπει να νιώθει αυτή τη στιγμή. Μπορούσα μόνο να φανταστώ πόσο χαμένος πρέπει να ήταν.

Η αστυνομική συνοδεία που είχε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έμοιαζε περισσότερο με τις αρχαίες εικόνες της πομπής στον γολγοθά με Ρωμαίους στρατιώτες, παρά με αστυνομικούς του 21ου αιώνα. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν πρέπει να στερηθεί τα δικαιώματα, που έχει ως γονέας και να μην καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Είναι απάνθρωπο να αφαιρείς τα πάντα από έναν άνθρωπο, που έχει ήδη χάσει σχεδόν ότι είχε. Έχασε τη γυναίκα του, τη δουλειά του, το σπίτι του, την οικογένειά του, την ελευθερία του. Δεν είναι ήδη υπερβολικές τιμωρίες για έναν άνθρωπο, που φωνάζει για βοήθεια αλλά κανείς δεν τον ακούει; Οι χειρισμοί των ΜΜΕ είναι αποκρουστικοί σε αυτή την υπόθεση. Μπορώ να σας πω 100%, ότι ο Αναγνωστόπουλος δεν είναι τέρας.

Αφήστε τον να φύγει και θα δείτε τι άνθρωπος είναι πραγματικά. Είναι πολύ εύκολο να πετάξεις πέτρες στον άνθρωπο, που είναι πεσμένος κάτω... αλλά είναι δυσκολότερο να του δώσεις ένα χέρι για να τον βοηθήσεις να σταθεί όρθιος», είπε μεταξύ άλλων η γυναίκα.