Τραγωδία στην Λευκάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάσυρση του πτώματος του τουρίστα που πνίγηκε

Υπεράνθρωπες ήταν ο προσπάθειες των ναυαγοσωστών

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τραγωδία στην Λευκάδα: Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάσυρση του πτώματος του τουρίστα που πνίγηκε

Μεγάλη τραγωδία σημειώθηκε στην Λευκάδα με τουρίστα να βρίσκει το θάνατο μετά από σέλφι που ήθελε να βγάλει με τα κύματα στην παραλία. Δυστυχώς πνίγηκε με τους ναυαγοσώστες να δίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μπουν στο νερό και να τραβήξουν στην ακτή τη σορό του.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ το Λιμενικό είχε δώσει εντολή να πετάξει ελικόπτερο στην περιοχή ώστε να βοηθήσει, ένα μεγάλο κύμα έβγαλε τη σορό στην παραλία όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Πως έγινε η τραγωδία με τον πνιγμό του τουρίστα στην Λευκάδα

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε το ζευγάρι των τουριστών από την Ρουμανία να τραβάει φωτογραφίες στα κύματα, σοκάρει με τα όσα είδε να διαδρματίζονται μπροστά στα μάτια του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilefkada.gr, το ζευγάρι, όπως και πολλοί άλλοι που ήταν στην παραλία, ενώ τα κύματα ήταν τεράστια, φαίνεται ότι δεν προσπάθησε να κολυμπήσει αλλά στην άκρη της άμμου προσπάθησαν να βγάλουν selfie στα κύματα.

Έτσι τα κύματα παρέσυραν τόσο τον άτυχο άνδρα όσο και τη σύζυγό του. Σύμφωνα με μαρτυρίες και συγκεκριμένα Σέρβου τουρίστα ο οποίος βρισκόταν εκεί με την οικογένειά του και ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ, είδε το ζευγάρι να βγάζει selfie και τη γυναίκα τα την παρασύρουν τα κύματα.

«Αμέσως έτρεξα, παρά το ότι η γυναίκα και η κόρη μου ούρλιαζαν και προσπάθησα να την πιάσω. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε και οι δύο κάτω από το νερό και νομίζω ότι το κύμα μας πέταξε στην ακτή. Στη συνέχεια, κάποιοι την πήραν από τα χέρια μου και την έσυραν σε άμμο και ασφαλή περιοχή. Τότε αντιληφθήκαμε τον σύζυγό της γιατί η γυναίκα άρχισε να ουρλιάζει», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.