Σκηνές πανικού στο Waterboom Festival - Μικρά παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα φωνάζοντας βοήθεια

Τι συνέβη

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Σκηνές πανικού στο Waterboom Festival - Μικρά παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα φωνάζοντας βοήθεια

Παιδιά που τρέχουν και ουρλιάζουν βοήθεια ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν: Αυτές είναι οι εικόνες που θα αποτυπωθούν στο μυαλό πολλών γονέων και σίγουρα παιδιών από το φετινό Waterboom Festival, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 22/6 στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά να τονιστεί το γεγονός πως η εκδήλωση ήταν δρομολογημένη για το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αλλά λόγω του εθνικού πένθους και την αλλαγή ημερομηνίας που έκανε και το Colour Day Festival, για να μην συμπέσουν το Waterboom μεταφέρθηκε για Πέμπτη. Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και παιδιών, όμως, τα πράγματα πήραν εντελώς διαφορετική τροπή όταν κάποιος ή κάποιοι έριξαν δακρυγόνο στις εξέδρες προκαλώντας το απόλυτο χάος.

Υπάρχει, μάλιστα, και βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που κάποιοι οι οποίοι βρίσκονταν στην αρένα της συναυλίας, σχεδόν στο μέσο της και πιο πίσω, πετάνε χημικά μέσα στο κόσμο. Διακρίταιο ένα σύννεφο καπνού και μετά το χάος, ο τρόμος. Το πλήθος «σκίζεται» στη μέση και τα παιδιά τρέχουν να σωθούν μη μπορώντας να πάρουν ανάσα.

Σοκαριστικές στιγμές με πρωταγωνιστές παιδιά στο Waterboom Festival

Γονείς που επικοινώνησαν, μάλιστα, με το protothema.gr είπαν ότι το σκηνικό θύμισε την τραγωδία της Θύρας 7, την μεγαλύτερη τραγωδία των ελληνικών γηπέδων και μια από τις χειρότερες στην ιστορία του αθλητισμού. «Ευτυχώς που οι σεκιούριτι αντέδρασαν γρήγορα και άνοιξαν τις πύλες καθώς τα παιδιά είχαν πανικοβληθεί και έτρεχαν προς τις εξόδους χωρίς ανάσα με τα μάτια τους να τσούζουν. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα σχολιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 23/6 στην εκπομπή Happy Day με την παρουσιάστρια, Σταματίνα Τσιμτσιλή αναφέροντας χαρακτηριστικά «Σκεφτείτε τώρα μικρά παιδιά κοντά στα δακρυγόνα. Υπάρχουν βίντεο που τα δείχνουν να σπρώχνονται και να ποδοπατούνται» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «Είναι ζωγραφισμένος ο πανικός στα παιδικά προσωπάκια αλλά υπάρχουν κι άλλα άτομα που ήταν εκεί και δεν κατάλαβαν καν τι έγινε γιατί κάθονταν πιο εκεί».

Καταγγελία γονέα

Σκηνές πανικού στο Waterboom Festival - Μικρά παιδιά έτρεχαν πανικόβλητα φωνάζοντας βοήθεια