Waterboom Festival: «Ορδές παιδιών να κλαίνε, να κάνουν εμετό, να λιποθυμάνε, μέσα στα αίματα» - Ανατριχιάζουν οι φωτογραφίες με τα τραύματα 15χρονης

Η απάντηση της διοργάνωσης

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Waterboom Festival: «Ορδές παιδιών να κλαίνε, να κάνουν εμετό, να λιποθυμάνε, μέσα στα αίματα» - Ανατριχιάζουν οι φωτογραφίες με τα τραύματα 15χρονης

Εικόνες φρίκης έζησαν χιλιάδες παιδιά το απόγευμα της Πέμπτης 22/6 στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Waterboom Festival, καθώς κάποιος πέταξε δακρυγόνο κάτω από τη σκηνή, εκεί που είχε συγκεντρωθεί όλος ο κόσμος και έτσι πολλοί από όσους άγγιξε το θέμα τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να μπορούν να αναπνεύσουν και με δάκρυα στα μάτια.

Το γεγονός, όμως, πως όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα παιδιά να τραυματιστούν ή ακόμη χειρότερα να ποδοπατηθούν. Την Παρασκευή 23/6 μέσα από την εκπομπή του ALPHA, T-Live, προβλήθηκαν φωτογραφίες ντοκουμέντο από τον τραυματισμό μίας έφηβης κοπέλας που έπεσε κάτω καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει και ποδοπατήθηκε, η οποία αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα σε χέρια και πόδια.

Φωτογραφίες από τα τραύματα των παιδιών στο Waterboom Festival μετά τα δακρυγόνα

Σημειώθηκε, επίσης, και ένα λιποθυμικό επεισόδιο 17χρονου αγοριού, ο οποίος ωστόσο παρελήφθη από τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ από τον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη και μεταφέρθηκε αμέσως στο Γεννηματά.

Η μαρτυρία μητέρας

Στο Live News, επιπρόσθετα, μίλησε και μία μητέρα η οποία βρέθηκε εκεί και παρακολούθησε τι συνέβη ακριβώς: «Τα παιδιά ήτανε όλα μπροστά μπροστά και κάποια στιγμή φεύγω να πάω να πάρω δύο μπουκαλάκια νερό και γυρνάω και βλέπω ορδές παιδιών να πέφτουν κατά πάνω μου, άλλα να κλαίνε, να ρίχνουν μπουκάλια νερό στα μάτια τους, να κάνουν εμετό, να λιποθυμάνε. Μέσα σε ένα τέταρτο έγινε ο απόλυτος πανικός. Όταν ήρθε ένα παιδάκι και λιποθύμησε μπροστά μας και το πήραμε που είχε έρθει από την Τρίπολη με λεωφορείο για αυτό το πάρτι πάθαμε πλάκα.

Στο Waterboom έσκασε δίπλα μας δακρυγόνο. Όλοι έτρεχαν και έριχναν κάτω τον κόσμο, τους πάταγαν τα κεφάλια, δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα και οι άλλοι τραγουδούσαν κανονικά. Γονείς ψάχνανε απεγνωσμένα τα παιδιά τους μέσα στον πανικό που επικρατούσε όσο οι καλλιτέχνες συνέχιζαν κανονικά το πρόγραμμά τους χωρίς καμία διακοπή.

Η παραγωγή δεν σταμάτησε καν τη μουσική, συνέχισε να παίζει μουσική κανονικά ενώ υπήρχαν παιδιά που είχαν χάσει παπούτσια τα είχαν ρίξει στο πάτωμα ήταν μέσα στα αίματα. Δεν γινόταν κανένας έλεγχος, δίνανε μία πλαστική θήκη για το κινητό και δεν γινόταν κανένας έλεγχος. Της φίλης μου το παιδί που ήταν μπροστά μπροστά το βούτηξε ένας κύριος από το stage επάνω και το έβγαλε από τις μασχάλες έξω το κορίτσι από τα κιγκλιδώματα. Οι ράπερς συνεχίζανε κανονικά, δεν σταμάτησε κανένας τίποτα».

Και αφού προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, δήλωσε :«Αυτό που άκουσα πριν από δέκα λεπτά που πήρα τηλέφωνο για να ζητήσω εξηγήσεις από τους υπεύθυνους. Δεν ανέλαβε κανένας μία πρωτοβουλία. Το καταλαβαίνετε αυτό; Και γυρίσανε και μου είπανε τώρα να μου δώσουνε ένα e-mail για να κάνω μία αναφορά».

Η απάντηση της διοργάνωσης

Η ομάδα, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στην διάθεση της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης.

Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό. Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».

Waterboom Festival απάντηση για δακρυγόνο