Εκλογές 2023: Ψήφισαν Μητσοτάκης, Τσίπρας & Ανδρουλάκης - «Κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια»

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών στις κάμερες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Εκλογές 2023: Ψήφισαν Μητσοτάκης, Τσίπρας & Ανδρουλάκης - «Κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια»

Ένας ένας έφτασαν στα εκλογικά κέντρα και οι πολιτικοί αρχηγοί την Κυριακή 25/6 (δείτε εδώ το ευτράπελο με τον Δημήτρη Κουτσούμπα), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταφθάνει στο 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς, στο 361ο εκλογικό τμήμα μαζί με τον γιο του, Κωνσταντίνο, και την κόρη του, Δάφνη, για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο ίδιος, μάλιστα, και η οικογένειά του παρέμειναν για λίγα λεπτά έξω από το σχολείο για να φωτογραφηθούν, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε και δηλώσεις στις κάμερες (δείτε εδώ γιατί δέχθηκε μήνυση από την Ευδοκία Τσαγκλή).

Που ψήφισαν και τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Τσίπρας & Ανδρουλάκης στις 2ες εκλογές του 2023

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την άλλη πλευρά, ψήφισε χωρίς παρέα στο 1ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου καθώς η Δυτική Αθήνα είναι μία από τις 3 περιφέρειες όπου είναι υποψήφιος, σε αντίθεση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου που είχε ψηφίσει στην Κυψέλη.

«Με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που δίνει 50 έδρες bonus στο πρώτο κόμμα, κρίνεται ποιος και πώς θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα. Κρίνεται η ζωή μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά κρίνεται και η ποιότητα της Δημοκρατίας. Εάν την επόμενη μέρα έχουμε μια κυβέρνηση ανεξέλεγκτη ή ισορροπία στη Δημοκρατία και στο πολιτικό μας σύστημα», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Την ψήφο του έριξε και ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο Κρήτης, συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα 431, και μιλώντας στις κάμερες ζήτησε από τον κόσμο να τον στηρίξει για μία αποτελεσματική, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.