«Σε αυτόν τον δρόμο δεν πορεύτηκε ποτέ» - Οι πρώτες δηλώσεις του Μητσοτάκη για την παραίτηση του Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ελπίζω να τον βρει, του το εύχομαι ειλικρινά»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Σε αυτόν τον δρόμο δεν πορεύτηκε ποτέ» - Οι πρώτες δηλώσεις του Μητσοτάκη για την παραίτηση του Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συζητήθηκε έντονα και τελικά επιβεβαιώθηκε η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά την συντριπτική του ήττα από τις εκλογές 2023. Το ανακοίνωσε σήμερα 29/6 σε δημόσια ομιλία του, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Δηλώνω και σήμερα, αυτή τη σημαντική μέρα για μένα, περήφανος για όσα πετύχαμε. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα. Αυτό θα ήταν υποκριτικό να το προτείνω μόνο με τον λόγο αν δεν υπηρετώ ταυτόχρονα και με την πράξη μου. Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος. Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα είμαι όμως παρόν πριν κατά την διάρκεια και μετά από αυτές. Είμαι συγκινημένος» - δείτε αναλυτικά όλη του την ομιλία εδώ.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μητσοτάκη μετά την παραίτηση του Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας:

«Θεωρώ ότι ήταν μία αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά σε εθνικές εκλογές. Από εκεί και πέρα επιτρέψτε μου μία και μόνο ευρύτερη τοποθέτηση. Θεωρώ ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα που τα τελευταία χρόνια και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο, αλλά και επί την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα, όταν τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Τα κόμματα πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένη και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει, του το εύχομαι ειλικρινά».