Θύελλα αντιδράσεων με το σκίτσο του Αρκά για την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από το ΣΥΡΙΖΑ

Απενεργοποίησε τα σχόλια λίγα λεπτά μετά την ανάρτησή του

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το μεσημέρι της Πέμπτης 29/6 με έναν - συγκινητικό για κάποιους - λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε επίσημα την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από 15 ολόκληρα χρόνια. Τα σχόλια που ακολούθησαν, πολλά από πολλούς (δείτε εδώ όσα γράφτηκαν στο twitter).

Ένας από αυτούς και ο Αρκάς που με ένα του σκίτσο, το πρωί της επόμενης ημέρας, στη σελίδα του στο Facebook, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

Το σκίτσο του Αρκά

Στο σκίτσο του ο Αρκάς είχε ζωγραφίσει μόνο το δεξί μέρος μίας παρένθεσης ενώ στη λεζάντα είχε γράψει τη φράση «ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΚΛΕΙΝΟΥΝ». Ο δημιουργός σχολίασε καυτηριάζοντας τη φράση «η αριστερή παρένθεση» που λεγόταν για το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία ως το πρώτο αριστερό κώμα που κυβέρνησε στην Ελλάδα αλλά και το πρώτο που βρέθηκε σε αυτή τη θέση στην Ευρώπη.

Ύστερα από το ανέβασμα του σκίτσου του υπήρξαν εκατοντάδες σχόλια που αντέδρασαν στην ανάρτηση του δημιουργού στη σελίδα του, άλλα όχι με κόσμιο τρόπο, αναγκάζοντας τους διαχειριστές της σελίδας του Αρκά να κλείσουν τα σχόλια στο post, χωρίς όμως να το κατεβάσουν.

Οι πρώτες δηλώσεις του Μητσοτάκη

«Θεωρώ ότι ήταν μία αναμενόμενη απόφαση μετά από τρεις συντριπτικές ήττες που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά σε εθνικές εκλογές. Από εκεί και πέρα επιτρέψτε μου μία και μόνο ευρύτερη τοποθέτηση. Θεωρώ ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κλείνει ένας κύκλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα που τα τελευταία χρόνια και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση ταυτίστηκε με την τοξικότητα, με τον διχαστικό λόγο, αλλά και επί την εκκωφαντική αναποτελεσματικότητα, όταν τελικά κλήθηκε να διαχειριστεί τις τύχες του τόπου. Τα κόμματα πρέπει να ενώνουν τους πολίτες και πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να προτείνουν ρεαλιστικές, κοστολογημένη και εφαρμόσιμες λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών. Σε αυτόν τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πορεύτηκε ποτέ. Ελπίζω να τον βρει, του το εύχομαι ειλικρινά».