Τραγωδία Πάτρα: «Συνήθως οι άνθρωποι κλαίνε, καταρρέουν, γίνονται επιθετικοί, εκείνη...» - Βίντεο ντοκουμέντο από τον υπέρηχο καρδιάς της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τα στοιχεία την "καίνε"

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: «Συνήθως οι άνθρωποι κλαίνε, καταρρέουν, γίνονται επιθετικοί, εκείνη...» - Βίντεο ντοκουμέντο από τον υπέρηχο καρδιάς της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σήμερα, Τετάρτη 5/7, συνεχίστηκε άλλη μία δίκη για την υπόθεση δολοφονίας των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου (δείτε εδώ το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει) στην Πάτρα, με τον παιδίατρο, Κωνσταντίνο Τζιούβα, να στέκεται αυτή τη φορά στο εδώλιο για να καταθέσει. Ο ίδιος, λοιπόν, ανέφερε πως δεν χορηγήθηκε ποτέ στην πρωτότοκη κόρη της 34χρονης κεταμίνη, γεγονός που "καίει" τη μητέρα.

Μάλιστα, ο γιατρός επισήμανε πως παρατήρησε αρκετές φορές "περίεργες" συμπεριφορές από την κατηγορούμενη, ιδιαίτερα όταν συνέβαιναν τα περιστατικά.

Η κατάθεση του παιδίατρου της 9χρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου

Κωνσταντίνος Τζιούβας: Στα είκοσι λεπτά αφ’ ότου είχαμε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ στο παιδί και δεν ανταποκρινόταν, ως είθισται, βγήκα να πω στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα δεν τα έχει καταφέρει. Μας είπε να προσπαθήσουμε κι άλλο το σεβάστηκα. Μας ρώτησε αν δουλεύει ο βηματοδότης. Μου έκανε μια τεχνική ερώτηση και μου έκανε εντύπωση. Συνήθως από την εμπειρία μου οι άνθρωποι κλαίνε, καταρρέουν, γίνονται επιθετικοί, κατηγορούν τους γιατρούς.

Ήταν σε στρες. Ήταν ήρεμη σχετικά φαινόταν όμως ότι μέσα της κάτι έβραζε στα μάτια της στο πως κοίταγε. Μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια. Η ερώτηση ήταν αν θα πάει στην Αθήνα ή στην Πάτρα για νεκροτομή. Περίεργο μου φάνηκε γιατί το ρωτάει. Αλλά είχε γίνει ήδη νεκροτομή σε προηγούμενο παιδί στην Πάτρα. Της είπα ότι δεν μπορώ να καθορίσω εγώ που θα πάει για νεκροτομή.

Πρόεδρος: Εκείνη την ώρα δεν σας ρώτησε γιατί πέθανε;

Κωνσταντίνος Τζιούβας: Δεν θυμάμαι να το ρώτησε.

Πρόεδρος: Ξέρετε να μας πείτε αν δώσουμε υπερβολική δόση κεταμίνης τι θα προκληθεί στον οργανισμό;

Κωνσταντίνος Τζιούβας: Στην ανάνηψη δεν θα γίνει τίποτα. Αν δεν είμαστε σε ανάνηψη θα κάνει ταχυκαρδία, μυδρίαση, παραλήρημα, καταστολή και αναλγησία. Δεν χορηγήσαμε ποτέ κεταμίνη αλλά ούτε και μιδαζολάμη. Χορηγήσαμε μόνο αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Ο συνδυασμός κεταμίνης και μιδαζολάμης μπορεί να προκαλέσει ανακοπή.

Διαβάστε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αποφασίστε τελικά από τι πέθανε! Μας γελοιοποιεί! Παίζει με τη νοημοσύνη μας!» - Ασύλληπτο ξέσπασμα από τον Αλέξη Κούγια στο δικαστήριο

Λίγη ώρα αργότερα, επίσης, μέσα από την εκπομπή του ALPHA, T-Live, παρουσιάστηκε βίντεο ντοκουμέντο από τον υπέρηχο της καρδιάς της 9χρονης μετά την πρώτη ανακοπή καρδιάς που υπέστη, φανερώνοντας πως είχε φυσιολογική κινητικότητα, χωρίς εικόνα μυοκαρδίτιδας, χωρίς ανεπάρκεια και χωρίς ανατομικά προβλήματα.

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τις καταθέσεις άλλων γιατρών η καρδιά του μικρού κοριτσιού δεν είχε κανένα λόγο για να σταματήσει να χτυπά.