Κέρκυρα: Συνελήφθη ο Ιδιοκτήτης του αλόγου που πέθανε στη μέση του δρόμου - 5ψήφιο το διοικητικό πρόστιμο

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κέρκυρα: Συνελήφθη ο Ιδιοκτήτης του αλόγου που πέθανε στη μέση του δρόμου - 5ψήφιο το διοικητικό πρόστιμο

Σοκαρισμένο είναι το Πανελλήνιο με το άλογο που ξεψύχησε στη μέση του δρόμου στην Κέρκυρα, την ώρα που με την άμαξα έκανε βόλτα τουρίστες στα στενά του νησιού. Σήμερα 7/7 το πρωί, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει ο ιδιοκτήτης του νεκρού αλόγου

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, σύμφωνα με το corfutvnews.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 6/7 παρά το μόνο που έλεγα στους αμαξάδες ότι από 13:00 έως 17:00 δεν θα έπρεπε να γίνονται κινήσεις με άμαξες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η νεκροψία έδειξε ότι ο θάνατος του αλόγου προήλθε από παθολογικά αίτια με πιθανότερο το πνευμονικό εμφύσημα. Οι κτηνίατροι τόσο από το δημόσιο κτηνιατρείο όσο και ιδιώτες που έκαναν τη νεκροψία-νεκροτομή, διαπίστωσαν πως το άλογο ήταν ταϊσμένο και περιποιημένο, ενώ δεν υπήρξε κανένα ίχνος που να μαρτυράει κακοποίησή του.

Δείτε επίσης: «Το σκέπασαν νεκρό! Τέρατα! Δεν αντέχεται τέτοια...» - Το ξέσπασμα της Νικολέττας Καρρά για το περιστατικό στην Κέρκυρα