Αποκάλυψη: 10ψήφιο το ποσό που εισέπραξαν οι Δήμοι για την πυροσπροστασία τους!

Το επίσημα έγγραφο στη δημοσιότητα

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Αποκάλυψη: 10ψήφιο το ποσό που εισέπραξαν οι Δήμοι για την πυροσπροστασία τους!

Μια αλλιώτικη μέρα ξημέρωσε για όλους σήμερα, Τρίτη 18/7. Περιοχές της Ελλάδας καίγονται. Φωτιά, στάχτη και πανικοβλημένος κόσμος και ζώα. Νέα έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ αναστατώνει. Τι συμβαίνει πια σε αυτή την χώρα;

Εξαγριωμένοι δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες με την κατάσταση που επικρατεί με τις φωτιές! Για ακόμα μια χρονιά δεν υπήρξε καμία πρόληψη. Ο Χρήστος Κούτρας, μάλιστα, το πρωί της Τρίτης, έδειξε στην κάμερα των Αταίριαστων ένα έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που δείχνει αναλυτικά τα λεφτά που πήραν οι δήμοι για την πυροσπροστασία τους (την ποια;)!

Το 10ψηφιο ποσό

«Αυτή είναι η απόφαση. Κατανομή ποσού ύψους 23.140.000.00 στους Δήμους της χώρας για κάλυψη πυροπροστασίας. Αυτά τα έχουν πάρει 10 Απριλίου. Το θέμα τώρα είναι να δούμε που αξιοποιήθηκαν αυτά τα λεφτά, που πήγαν αυτά τα λεφτά. Αυτή η απόφαση είναι 29 Μαρτίου του 2023».

Τελευταία εξέλιξη: Τέσσερα Canadair από Γαλλία και Ιταλία θα συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Τέσσερα canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Ειδικότερα, ο κ. Λέναρσιτς σημειώνει: «Μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι προτοποθετημένοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».