Φωτιά στη Μάνδρα: Η συγκινητική στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ σώζει τρομαγμένο σκυλάκι

Κίνηση ανθρωπιάς από τους αστυνομικούς

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Φωτιά στη Μάνδρα: Η συγκινητική στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ σώζει τρομαγμένο σκυλάκι

Το πρωί της Τεταρτης 19/07/23, την ώρα που το συνεργείο του Alpha βρισκόταν στην περιοχή της Μάνδρας μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουρδή, προκειμένου να εκπονήσουν ρεπορτάζ για την εκπομπή Alpha Τώρα, ήρθαν αντιμέτωποι με μία κίνηση ανθρωπιάς από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Η κίνηση ανθρωπιάς της ΕΛ.ΑΣ

Ενώ λοιπόν, το συνεργείο της εκπομπής Alpha Τώρα, είχε πάει στην περιοχή της Μάνδρας με σκοπό να καταγράψουν το τι συμβαίνει εκεί, βρέθηκαν να είναι μάρτυρες στην διάσωση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ ενός φοβισμένου σκύλου. Στην προσπάθεια αυτή, βοήθησε και ένας κάτοικος της περιοχής.

Οι μαρτυρίες που έχουμε, αναφέρουν ότι ο σκύλος ήταν τόσο φοβισμένος, που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Στα πλάνα από το βίντεο που έχουμε, φαίνονται να κουβαλούν στα χέρια τους οι δύο αστυνομικοί το άτυχο ζώο, προκειμένου να το βάλουν στο όχημα της γυναίκας που το φρόντιζε, ώστε να απομακρυνθούν όσο πιο γρήγορα μπουρούν από την περιοχή, η οποία βρισκόταν τυλιγμένη μέσα στις φλόγες.

Τελικά, το τετράποδο και η γυναικά η οποία το φρόντιζε κατάφεραν να διαφύγουν τον κίνδυνο.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι λίγη ώρα νωρίτερα από αυτό το περιστατικό, είχε ζητηθεί στα τηλεοπτικά συνεργεία να απομακρυνθούν από την περιοχή, διότι υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και εκρήξεις (δείτε εδώποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί).

Δείτε εδώ το βίντεο:

«Δεν μπορεί να κατέβει, δεν έχει αμάξι, τίποτα» - Κραυγή αγωνίας για τον πατέρα του

Σε μεγάλο πανικό βρισκόταν ένας κάτοικος της Μάνδρας, διότι εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που υπάρχει στην περιοχή, δεν μπορούσε να πάει στο πρατήριο καυσίμων που είχε αποκλειστεί ο πατέρας του. Να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Ο γιος του δεν ήξερε πως να φτάσει στο σημείο, καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί (δείτε εδώ ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί).

Ο γιος του ηλικωμένου, δεν ήξερε τι να κάνει προκειμένου να βοηθήσει τον πατέρα του, ο οποίος έχει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, και είχε αποκλειστεί σε ένα πρατήριο καυσίμων της περιοχής του, και δεν μπορούσε να φύγει λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Ο πολίτης, προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον πατέρα του, με σκοπό να του εξηγήσει ότι δεν μπορεί να φτάσει ο ίδιος στο σημείο που βρίσκεται ο πατέρας του, προκειμένου να τον σώσει, καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Πιο συγκεκριμένα του είπε ότι: «Δεν μπορώ να περάσω… Με αυτόν επικοινωνώ. Μπαμπά έχει περάσει η φωτιά; Με ακούς; Τι γίνεται τώρα; Εδώ κοντά είναι. Δεν μπορεί να κατέβει, δεν έχει αμάξι, τίποτα. Περίμενε πρέπει να στείλω κάποιον να σε πάρει η πυροσβεστική ή αστυνομία. Να ενημερώσουν να τον πάρω να τον πάω στο σπίτι του».

Δείτε εδώ το βίντεο: