Νέα Φιλαδέλφεια: Η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί για την άφιξη των χούλιγκανς 3 μέρες πριν - Ύποπτοι προσπάθησαν να ξεφύγουν από Κακαβιά

Οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης της δολοφονίας του 29χρονου

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Νέες εξελίξεις έρχονται στο φως σχετικά με την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, από Κροάτες χούλιγκανς, καθώς έπειτα από ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Κροατίας η ΕΛ.ΑΣ είχε ενημερωθεί για την άφιξής τους από τις 4 Αυγούστου.

Όταν αντιλήφθηκαν πως πέρασαν το Μαυροβούνιο και κατευθύνονταν στα σύνορα της Αλβανίας, έστειλαν την ανακοίνωση, ενώ ισχυρίζονται πως και το Μαυροβούνιο προχώρησε σε σχετική ενημέρωση.

Δείτε επίσης: «Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας; Τον ξεκοιλιάσανε» - Σπάραξε στο κλάματα η θεία του 29χρονου

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών για τους χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον 29χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Λόγω πολλών αιτημάτων των ΜΜΕ σχετικά με τη συμμετοχή Κροατών πολιτών σε ταραχές στην Ελλάδα, σας ενημερώνουμε:

Στις 4 Αυγούστου 2023, η κροατική αστυνομία συνέλεξε όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με την ασφάλεια για φιλάθλους που μπορούσαν να πάνε στην Ελλάδα, μέσω διεθνών καναλιών της Europol και της Interpol, οι οποίες παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία, αλλά και στην αστυνομία άλλων χωρών που βρίσκονται στο δρομολόγιο (Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο).

Συγκεκριμένα, πληροφορίες ασφαλείας αυτού του είδους ανταλλάσσονται με χώρες που βρίσκονται στην αναμενόμενη διαδρομή και η αστυνομία κάθε χώρας αξιολογεί χωριστά πώς θα ενεργήσει σε σχέση με τις πληροφορίες που της παρέχονται.

Στο πλαίσιο της διεθνούς επικοινωνίας, η αστυνομία του Μαυροβουνίου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές των χωρών στο εν λόγω δρομολόγιο ότι στις 7 Αυγούστου, μεταξύ 03:00 και 06:00, στην έξοδο από το Μαυροβούνιο προς την Αλβανία, εντόπισε 120 Κροάτες πολίτες σε 21 οχήματα.

Προς το παρόν, δεν έχουμε σχόλια από την ελληνική αστυνομία για τη μεταχείριση των Κροατών πολιτών και συλλέγονται πληροφορίες προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι συνθήκες».

Δείτε επίσης: «Τον σκότωσαν επαγγελματίες δολοφόνοι, που διέσχισαν τη χώρα...» - Η ανακοίνωση της ΑΕΚ μετά την άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη από χούλιγκανς

Πραγματοποιήθηκαν νέες συλλήψεις για την τραγωδία

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως την ίδια στιγμή, η ελληνική αστυνομία προχώρησε σε νέες συλλήψεις στα σύνορα των Ευζώνων και στην Κακαβιά, καθώς το απόγευμα της Τρίτης 8/8 ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν με βαν από τη χώρα, με τις αρχές να τους σταματούν στα σύνορα.

Ορισμένοι δεν έχουν άμεση σχέση με τη δολοφονία του νεαρού, ωστόσο η αστυνομία τους συνέλαβε, διότι είχαν πάνω τους μαχαίρια, αλλά σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι top-channel.tv κρατούν στην Κακαβιά έναν νεαρό Κροάτη ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Ελλάδα και θεωρείται πως συμμετείχε στα επεισόδια, γι' αυτό και μεταφέρθηκε στην αστυνομική υποδιεύθυνση Ιωαννίνων όπου και ανακρίνεται.

Την ίδια στιγμή, έπειτα από εντολή εισαγγελέα, τέσσερις Έλληνες θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο ένας είναι σοβαρά τραυματίας και οι άλλοι τρεις θα δώσουν μαρτυρικές καταθέσεις. Οι συλλήψεις για τα επεισόδια στην περιοχή, λοιπόν, είναι πλέον 94.