Πέφτει απότομα η θερμοκρασία - Η προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου για την επιδείνωση του καιρού

Πού θα πέσουν βροχές

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πέφτει απότομα η θερμοκρασία - Η προειδοποίηση του Γιάννη Καλλιάνου για την επιδείνωση του καιρού

Ο υδράργυρος ανεβαίνει καθημερινά σε πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο υπάρχουν και διάφορες περιοχές της Ελλάδας οι οποίες σε αντίθεση με τον καύσωνα, αντιμετωπίζουν βροχές και νεφώσεις. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Γιάννη Καλλιάνου αυτές για σήμερα, Τετάρτη 9/8 θα είναι η ανατολική Θεσσαλία και η Στερεά (δείτε εδώ την προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τις επόμενες ημέρες).

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θ ακυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία, αναμέονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες από το απόγευμα . Οι άνεμοι θα πνέου βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Συγκεκριμένα, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι και από το απόγευμα αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια, προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.