Νέα Φιλαδέλφεια: «Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά» - Το κοινό μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο Ζάγκρεμπ για το 29χρονο θύμα

«Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η άγρια δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας 7/8, έχει προκαλέσει φόβο και οργή στο πανελλήνιο, καθώς άλλος ένας νέος και αθώος άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω οπαδικής βίας και μάλιστα από Κροάτες, οι οποίοι εισέβαλαν στη χώρα με αυτό το σκοπό, αφού έχουν αναγνωριστεί ως χούλιγκανς από τις Αρχές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου.

Την ώρα, λοιπόν, η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της το DNA του δράστη (δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις), ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, ήρθε σε επικοινωνία με τον ομόλογό του στο Ζάγκρεμπ, Tomislav Tomasevic, και οι δυο τους προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις για την τραγωδία.

Η κοινή δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη με τον Δήμαρχο του Ζάγκρεμπ για την δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Τις τελευταίες τραγικές ώρες, μετά τη δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ, επικοινώνησε μαζί μου τηλεφωνικά ο Δήμαρχος του Ζάγκρεμπ @tomislavtomasevichr , που μου μετέφερε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το συμβάν. Θέλουμε σήμερα να στείλουμε από κοινού ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ. Ότι η βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα και στις ζωές μας. Σε καμία πόλη του κόσμου. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην οικογένεια του Μιχάλη και στους οικείους του», έγραψε αρχικά ο Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για την συνομιλία τους.

Δείτε επίσης: «Πώς θα ζήσουμε χωρίς τον Μιχαλάκη μας; Τον ξεκοιλιάσανε» - Σπάραξε στο κλάματα η θεία του 29χρονου

Μπακογιάννης επεισόδια ΑΕΚ

Και έπειτα δήλωσαν: «Η τυφλή βία και το αίμα δεν έχουν καμία θέση στα γήπεδα, στις πόλεις, στην κοινωνία μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το στυγερό έγκλημα που οδήγησε στην απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου και τα θλιβερά επεισόδια των χούλιγκαν που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών και μικρών παιδιών. Η βία δεν έχει εθνικότητα. Η μόνη πατρίδα της είναι το μίσος. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν το συντομότερο και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, έτσι ώστε να μη ζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια τραγικά γεγονότα. Αυτές τις στιγμές, τα λόγια είναι φτωχά. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Η Αθήνα και το Ζάγκρεμπ διατηρούν σχέση φιλίας, την οποία ως δήμαρχοι δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η συνεργασία μας δεν πρόκειται να υπονομευθεί από μεμονωμένα περιστατικά βίας».