«Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο» - Συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επικίνδυνες βροχές και πλημμυρικά επεισόδια

Πότε θα "χτυπήσουν" τα φαινόμενα και πόσο θα κρατήσουν

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο» - Συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για επικίνδυνες βροχές και πλημμυρικά επεισόδια

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, να είναι αίθριος γενικά (δείτε εδώ αναλυτικά την πρόγνωση της ΕΜΥ), ωστόσο από τη Δευτέρα 4/9 η θερμοκρασία θα μετατραπεί και τα φαινόμενα θα είναι έντονα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε μέσα από την εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, για επικίνδυνες βροχές, ξαφνική και μεγάλη πτώση στην ένδειξη του υδράργυρου, με τον καιρό να θυμίζει "βαρύ" φθινόπωρο, από το οποίο δεν θα λείψουν και οι πλημμύρες.

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την απότομη αλλαγή του καιρού

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου Πελάγους, από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα».