Φλέγεται ο Έβρος για 15η ημέρα - Εκκενώνεται νέος οικισμός

Η εξέλιξη της φωτιάς

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Η κατάσταση στον Έβρο εξακολουθεί να είναι τραγική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου έχει αφαιρέσει ανθρώπινες ζωές, έχει σαρώσει στο πέρασμα της τεράστιες εκτάσεις γης, ζώα και περιουσίες.

Το Σάββατο 2/9 η πυροσβεστική με ανακοίνωση της σε συνεργασία με το 112 έστειλε νέο μήνυμα εκκένωσης. Πιο συγκεκριμένα, ο οικισμός της Λευκίμμης βρίσκεται σε κίνδυνο, επομένως οι κάτοικοι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς Τυχερό.

Δείτε εδώ: Σοκαριστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές των 18 ανθρώπων που απανθρακώθηκαν στο δάσος της Δαδιάς

Εκκενώνεται νέος οικισμός στον Έβρο

Σπαραγμός με τον μελισσοκόμο για την περιουσία του που έγινε στάχτη

Σπαρακτικές είναι οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των πολλαπλών πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα, με τα καμένα σπίτια και τις περιουσίες των ανθρώπων. Συγκλονιστικό, όμως, και άκρως συγκινητικό είναι το βίντεο ενός μελισσοκόμου στον Έβρο.

Ο Γιώργος Καραφυλλίδης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τις στάχτες που απέμειναν, αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα άλλο ίχνος από τα μελίσσια του. Τα λόγια του, μάλιστα, ράγισαν καρδιές, καθώς ο πόνος του για τις μέλισσες που χάθηκαν μαρτυρικά, δεν περιγράφεται.

«Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκιά ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσο μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου», έγραψε συγκεκριμένα και ένα κύμα συμπαράστασης δημιουργήθηκε στα σχόλια για εκείνον.

Ψυχούλες μου όμορφες,κοριτσάκια μου γλυκιά ο ποιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνουσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσο μελισσακια και να φτιάξω πάντα για εσας θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου .

Posted by Giorgos Karafillidis on Wednesday, August 23, 2023