Κακοκαιρία Daniel: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών - Ένα ακόμη άτομο έχασε τη ζωή του

Η περιοχή που εντοπίστηκε η σορός

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ

Δραματικές είναι οι εξελίξεις, που γίνονται γνωστές ανά πάσα φωνή από την κακοκαιρία Daniel με την κατάσταση, που αποτυπώνεται στα μέσα να δίνει την εικόνα, πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δείτε επίσης: Κακοκαιρία Daniel: Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού - Έκτακτο μήνυμα εκκένωσης από το 112

Το μεγαλύτερο στοίχημα, που έχασε ο κρατικός μηχανισμός είναι, πως έχουμε νεκρούς από τη Daniel με το νούμερο να αυξάνεται. Με νέα ανακοίνωση, που έγινε το πρωί της Παρασκευής (8/9) από το Λιμενικό λέγεται, πως ο αριθμός των νεκρών ανθρώπων ανέρχεται στους 7.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την Κακοκαιρία Daniel

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τις πληροφορίες, που κυκλοφορούν έγινε γνωστό, πως ο 7ος νεκρός είναι ένας άνδρας, που τα ίχνη του είχαν χαθεί στο Βόλο από την Πέμπτη (7/9) και βρέθηκε στην παραλία.

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια για τους 6 αγνοούμενους

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε για συνολικά 6 αγνοούμενους, αποκαλύπτοντας πως μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις: «Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στην Θεσσαλία. Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας, στον Ληθαίο Ποταμό, που έχει πλημμυρίσει. Η Αγία Τριάδα και τα χωριά Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριά είναι αποκλεισμένα.

Καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκονται 20 εγκλωβισμένα άτομα στην Αγία Τριάδα και έξι αγνοούμενοι. Στα Μεγάλα Καλύβια υπάρχουν 40 άτομα σε σπίτια. Στον Παλαμά δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά, πέρα από το γεγονός πως το νερό έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Επιχειρησιακά χρησιμοποιούνται ειδικές σωσίβιες λέμβοι. Συνολικά έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί-διασώσεις. Τα ενάρια μέσα ξεκίνησαν πριν λίγο με ένα Super Puma και τέσσερα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος. Μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή λόγω των καιρικών συνθηκών».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, τόνισε έπειτα: «Όλες οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε επιφυλακή στο πλαίσιο του σχεδίου Ξενοκράτης και επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές. Είναι ήδη στις περιοχές 11 μηχανήματα, πάνω από 25 -30 λέμβοι και μεταβαίνουν και άλλες. Σε ετοιμοτητα βρίσκονται επτά ελικόπτερα, κλιμάκια έχουν σπεύσει σε σημεία που έχουν πέσει γέφυρες στη Μαγνησία και στο Μουζάκι, ενώ επιχειρούν να συγκρατήσουν και αυτές που καταστρέφονται. Είμαστε δίπλα στους πολίτες από την πρώτη στιγμή και αυτή είναι μια από τις αποστολές μας, να συνδράμουμε την κοινωνία με το σύνολο των δυνάμεών μας».