10 τα θύματα της κακοκαιρίας Daniel - Η ανακοίνωση για τους επίσημα αγνοούμενους

Εκκρεμούν δεκάδες διασώσεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / EUROKINISSI
ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ / EUROKINISSI

Η κακοκαιρία Daniel έχει αφήσει πίσω τις διαλυμένες και πνιγμένες περιουσίες ανθρώπων, αλλά κυρίως χαμένες ανθρώπινες ζωές και γι' αυτό ολόκληρη η χώρα είναι βυθισμένη στο πένθος. Μέχρι το πρωί της Παρασκευής 8/9 οι νεκροί ήταν 7, ωστόσο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα ενημέρωση και ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τα δυσάρεστα.

Πλέον τα θύματα φτάνουν τους 10, ενώ μέχρι στιγμής οι επίσημα αγνοούμενοι είναι 4. Η δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος δεν έχουν σταματήσει στιγμή, πηγαίνοντας από περιοχή σε περιοχή ώστε να βοηθήσουν όσους έχουν εγκλωβιστεί, ωστόσο δεν έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι διασώσεις και οι εγκλωβισμένοι παραμένουν δεκάδες.

Δείτε επίσης: Επείγουσα έκκληση από τη Βίκυ Βολιώτη - Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στο χωριό της από την κακοκαιρία Daniel

Η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια για τους νεκρούς λόγω της κακοκαιρίας Daniel

«Μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη»

Στιγμές αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του Παλαμά, μια κωμόπολη στο νομό Καρδίτσας. Κάνουν την απόλυτη κραυγή αγωνίας τόσο για άμεσους απεγκλωβισμούς και για παροχή νερού σε όσους έχουν επιζήσει, όσο και τα σπίτια, που έχουν γεμίσει νερό και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν νεκρά σώματα στο εσωτερικό τους.

Σοκαριστική είναι μάλιστα η μαρτυρία ενός άνδρα στην εκπομπή ''Δεκατιανοί'' την Παρασκευή 8/9, ο οποίος μέσα από ζωντανή σύνδεση έκανε λόγο για νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα, που είδε σε διπλανό σπίτι, με το άψυχο σώμα της να επιπλέει στην κουζίνα του. Οι στιγμές και οι μαρτυρίες είναι γροθιά στο στομάχι, καθώς η ανησυχία όλων έγκειται στο τι θα βρεθεί κάτω από τους όγκους νερού.

«Εδώ δίπλα μια γιαγιά επιπλέει στην κουζίνα είναι πνιγμένη. Έχουμε ενημερώσει και μας είπαν ότι πρώτα θα πάρουν τους ζωντανούς και μετά τους νεκρούς. Είναι και άλλοι ηλικιωμένοι εδώ που έμεναν μόνοι τους. Υπάρχουν εδώ πολλά γερόντια, αυτά τα ανθρωπάκια, τα καημένα....», είπε μεταξύ άλλων ο άνδρας από την περιοχή του Παλαμά.