Δίκη Πισπιρίγκου: Σύγχυση στην κατάθεση της αδερφής της, Δήμητρας - Την "στρίμωξαν" μαζί με τη μητέρα της

Οι διάλογοι στο δικαστήριο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ / EUROKINISSI

Την Τετάρτη 13/9 η δική για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίστηκε και στο εδώλιο για κατάθεση βρέθηκαν η αδερφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα, η μητέρα και ο πατριός της. Η πρώτη βρέθηκε σε αρκετά δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις που δέχθηκε από την εισαγγελέα και ένιωσε να "στριμώχνεται". Το Live News του Mega έφερε στο φως τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε στο δικαστήριο.

Η απολογία της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου για την τραγωδία στην Πάτρα

Δήμητρα: Γύρω στις 6.30 με ξύπνησε η αδερφή μου και μου λέει «Το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει». Είχε ένα τρέμουλο, όχι τόσο δυνατό και μου λέει «Με πονάει η πλάτη μου, έχω μια βόμβα στην κοιλιά». «Είσαι καλά;» την ρώτησα. Απάντησε «Ναι εντάξει είδα ένα όνειρο». Και της είπα «μπορείς να ξανακοιμηθείς;» και όντως ξανακοιμήθηκε μετά από ένα τέταρτο. Εμείς με την αδελφή μου δεν κοιμηθήκαμε φυσικά. Μετά από λίγο ξαναξύπνησε η Τζωρτζίνα πάλι πονούσε στην κοιλιά και στην πλάτη. Την ρωτήσαμε «Θέλεις να πάμε στον γιατρό». Και είπε ναι. Την ντύσαμε και πήγαμε στο Καραμανδάνειο.

Πρόεδρος: Στην απολογία της κατηγορουμένης λέει ότι πρώτα έγιναν τα περιστατικά και μετά σας φώναξε.

Δήμητρα: Όχι είμαι βέβαιη ότι έγιναν έτσι όπως τα λέω. Η αδερφή μου είδε το παιδί ότι δεν ήταν καλά, ότι έτρεμε και με φώναξε.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στη συνέχεια η μητέρα της 34χρονης, Ελένη Λεγάτου.

Πρόεδρος: Ο κ. Δασκαλάκης ήταν στο σπίτι την ώρα θανάτου της Ίριδας;

Μητέρα: Ναι.

Πρόεδρος: Προσέξτε τι απαντάτε. Μήπως είστε σε σύγχυση.

Μητέρα: Ναι, με συγχωρείτε. Όχι δεν ήταν. Οι δυο κόρες μου ήταν εκεί.

Όταν η συζήτηση πήγε στις σπουδές της κόρης της, η ίδια ανέφερε αρχικά πως τελείωσε το Γενικό Λύκειο και φοίτησε σε σχολή για να γίνει διαιτητής, όμως στη συνέχεια δήλωσε πως τελείωσε ΕΠΑΛ και παρακολούθησε μερικά σεμινάρια για να διαιτητεύσει.

Μητέρα: Μετά έκανε πρακτική.

Πρόεδρος: Σε τι πρακτική;

Μητέρα: Βοηθός νοσηλευτή έκανε πρακτική στο νοσοκομείο του Ρίου περίπου έναν χρόνο.

Πρόεδρος: Θέλετε να μας πείτε κάτι τελευταίο;

Μητέρα: Ήταν μια μάνα ίσως καλύτερη και από μένα. Η Ρούλα μου ήταν υπόδειγμα, δεν θα πείραζε ποτέ το παιδί της. Πιστεύω στην αθωότητα της και στη δικαίωση της Τζωρτζίνας μας (δείτε εδώ την υπόλοιπη απολογία της μητέρας και του συντρόφου της).