Λιβύη: 5 Έλληνες νεκροί τελικά

Έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Λιβύη: 5 Έλληνες νεκροί τελικά

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, λίγο πριν τις 7 το πρωί, το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής.

Ύστερα από τροχαίο που σημειώθηκε στη Λιβύη και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο προς την Ντέρνα πέντε ελληνικά μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους. Οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας με ασθενοφόρα από την 115 Πτέρυγα Μάχης.

Σε λίγη ώρα απογειώνεται από τη Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις 5 σορούς. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Οι συνθήκες του τροχαίου

Στο μεταξύ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Γνωρίζουμε μόνο ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Το δυστύχημα έγινε στην τοπική οδό Μαράουα όταν το φορτηγό βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά από τη σφοδρότατη σύγκρουση.