Φρικτό τροχαίο στην Ιταλία - 21 νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου από γέφυρα

Το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φρικτό τροχαίο στην Ιταλία - 21 νεκροί μετά από πτώση λεωφορείου από γέφυρα

Θρήνος επικρατεί στην Ιταλία μετά το θάνατο 21 ανθρώπων έπειτα από πτώση λεωφορείου από γέφυρα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία. 18 είναι οι τραυματίες με 4 από αυτούς να νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πως έγινε το τροχαίο στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα Ιταλικά Μέσα, το λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την γέφυρα και όπως έχει γραφτεί τυλίχθηκε στις φλόγες πριν πέσει από την γέφυρα, με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, να φέρεται πως απανθρακώθηκαν.

Επίσης, ο δήμαρχος της Βενετίας, δήλωσε ότι "στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια". Είναι πιθανό λοιπόν να πρόκειται για Ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα. Μάλιστα, εκτός από Ουκρανούς πολίτες, επέβαιναν και Γερμανού που επισκέπτονταν την Ιταλία.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, ανακοίνωσε ότι κήρυξε την Τετάρτη 4/10 ημέρα πένθους στην πόλη του.

Η ανάρτηση της Τζόρτζια Μελόνι

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι με μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter.

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου, τόσο τα δικά μου προσωπικά όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης. Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα, στις οικογένειες και τους φίλους τους. Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και τον υπουργό Ματέο Πιαντεντόζι για να παρακολουθώ τα νέα σχετικά με αυτή την τραγωδία» έγραψε χαρακτηριστικά η Ιταλίδα πρωθυπουργός.