Πόλεμος Ισραήλ: Έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους στο καταφύγιο του σπιτιού τους λίγο πριν τους εκτελέσει η Χαμάς

«Τα μωρά έμειναν μόνα τους για περισσότερες από 12 ώρες μέχρι να διασωθούν. Φανταστείτε την φρίκη»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Social media
Social media

Κι ενώ οι Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ κάνουν σπαρακτικές εκκλήσεις για βοήθεια ολοένα και πιο τραγικές - θλιβερές ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις τελευταίες στιγμές Ισραηλινών ανθρώπων, λίγο πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά της Χαμάς. Μια από αυτές είναι και και του συγκεκριμένου ζευγαριού, του Itay και της Hadar Berdichevsky.

Οι 30χρονοι Itay και Hadar Berdichevsky φαίνεται πως είχαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα στην διάθεσή τους για να αντιδράσουν όταν άκουσαν τους ένοπλους της Χαμάς να προσπαθούν να σπάσουν την εξώπορτα του σπιτιού τους, γνωρίζοντας ότι, αν δεν το έκαναν, τα παιδιά τους, τα σπλάχνα τους ήταν καταδικασμένα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Κολομβία, Γκάλι Νταγκάν, οι τρομοκρατημένοι γονείς έβαλαν τα δύο μωρά τους σε ένα κρυφό καταφύγιο λίγες στιγμές πριν οι τρομοκράτες εισβάλουν στο σπίτι τους.

Πόλεμος Ισραήλ: Έκυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους στο καταφύγιο του σπιτιού τους λίγο πριν τους εκτελέσει η Χαμάς
Social media

«Έκρυψαν τα 10 μηνών δίδυμα παιδιά τους στο καταφύγιο, ενώ τρομοκράτες διείσδυσαν στο σπίτι τους. Ο Itay και η Hadar δολοφονήθηκαν βάναυσα αφού πολέμησαν γενναία τους τρομοκράτες. Τα μωρά έμειναν μόνα τους για περισσότερες από 12 ώρες μέχρι να διασωθούν. Φανταστείτε τη φρίκη. Δύο τρομοκρατημένοι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τα παιδιά τους, που είναι πλέον ορφανά. Ευλογημένη η μνήμη αυτών των ηρώων», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκάλι Νταγκάν στο twitter.

Τελευταία εξέλιξη για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ώρα 09:46

Στην επιβεβαίωση της πληροφορίες που κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι εντοπίστηκαν 1.500 σοροί ενόπλων της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος προχώρησε το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ο εκπρόσωπος του ιστραηλινού στρατού, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκαν εκεί - κοντά στα σύνορα με τη Γάζα - οι 1.500 σοροί. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από την επίθεση της Χαμάς είναι 900 ενώ τόνισε ότι οι IDF έχουν ανακτήσει πλήρως τον έλεγχο του φράχτη στα σύνορα με τη Γάζα.