Πόλεμος Ισραήλ: «Οι σφαίρες περνούσαν δίπλα από το κεφάλι μου» - Συγκλονίζει η 27χρονη Μιχάλ που παρίστανε τη νεκρή για 6 ώρες ώστε να σωθεί

Έχασε όλους τους φίλους της στο μακελειό στη Γάζα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ισραήλ: «Οι σφαίρες περνούσαν δίπλα από το κεφάλι μου» - Συγκλονίζει η 27χρονη Μιχάλ που παρίστανε τη νεκρή για 6 ώρες ώστε να σωθεί

Στο μουσικό φεστιβάλ ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στη Γάζα, στο οποίο πραγματοποιήθηκε το μακελειό από τη Χαμάς, με τους πάνω από 160 νεκρούς, βρέθηκε μία 27χρονη, η οποία ακούει στο όνομα Μιχάλ. Η ίδια κατάφερε να επιβιώσει, οι φίλοι της όμως δεν τα κατάφεραν.

Η ίδια μίλησε την Τετάρτη 11/10 στην εκπομπή του ALPHA, T-Live, μέσα από το νοσοκομείο, από το οποίο πήρε άδεια για να βρεθεί στην κηδεία του κολλητού της, περιγράφοντας τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησε εκεί, την ώρα που η κατάσταση στο Ισραήλ έχει ξεφύγει.

Δείτε επίσης: «Μαμά, φοβάμαι, βοήθησέ με» - Συντετριμμένη η μητέρα 12χρονης με αυτισμό μετά το μήνυμα της κόρης της πριν την απαγάγει η Χαμάς

Η ανατριχιαστική περιγραφή της 27χρονη Μιχάλ για το μακελειό στη Γάζα

«Στις 6 το πρωί ξεκίνησε όλη η φασαρία. Σταμάτησαν τη μουσική, γιατί ακούστηκε ο συναγερμός ότι έρχονται ρουκέτες από τη Γάζα. Δεν καταλάβαμε ότι υπήρχαν στο σημείο οι τρομοκράτες. Κάποιος αστυνομικός που αντιλήφθηκε ότι πυροβολούσαν τον κόσμο, άρχισε να μας φωνάζει για να διασκορπιστούμε και να αρχίσουμε να τρέχουμε.

Μπήκαμε με τον φίλο μου στο αυτοκίνητο, κάναμε 20 μέτρα, αλλά οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ εναντίον μας. Βγήκαμε από το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε να τρέχουμε. Οι σφαίρες περνούσαν δίπλα από το κεφάλι μου. Βρήκαμε ένα φυσικό καταφύγιο και εκεί υπήρχαν 50 άτομα. Υπήρχαν τραυματισμένοι άνθρωποι αλλά και νεκροί. Μετά από λίγα λεπτά, οι τρομοκράτες αντιλήφθηκαν ότι ήμασταν εκεί. Μία αστυνομικός μας φώναξε να τρέξουμε», είπε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια.

Και έπειτα εξήγησε πως κατάφερε να δραπετεύσει με τον φίλο της μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο για να σωθούν. Με το που έφτασαν σε δρόμο, άρχισαν να πυροβολούν το αυτοκίνητο και στη συνέχεια βγήκαν όλοι από το αμάξι κι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια που υπήρχαν τριγύρω. Εκεί η ίδια βρήκε ένα τανκ στην προσπάθειά της να κρυφτεί, αλλά οι τρομοκράτες πετούσαν χειροβομβίδες προς το μέρος της. Τραυματίστηκε, όμως παριστάνοντας τη νεκρή για έξι ώρες κατάφερε να βγει ζωντανή.