Πόλεμος Ισραήλ: «Όποτε έχει σειρήνες, έχουμε...» - Ελληνίδα σοκάρει με τις περιγραφές της από την κατάσταση εκεί

«Βιώσαμε και εμείς τις σειρήνες, όπως...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISS
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISS

Μία Ελληνίδα μητέρα δύο παιδιών μίλησε πρόσφατα στην εκπομπή "Χαμογέλα και Πάλι", η οποία προβάλλεται από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του MEGA, και αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση, που βιώνουν στο Ισραήλ, λόγω του πολέμου (δείτε εδώ τη μαρτυρία πασίγνωστου καλλιτέχνη).

Τι είπε η Ελληνίδα για τον Πόλεμο στο Ισραήλ

Η γυναίκα μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Βιώσαμε και εμείς τις σειρήνες, όπως όλο το Ισραήλ, οπότε έχει σειρήνες, γιατί υπήρχαν ρουκέτες που έπεφταν στο κέντρο, ή που δεν έπεφταν γιατί της αναχαιτούσαν. Ευτυχώς το σπίτι μας είναι 15 χρόνων οπότε έχει μέσα καταφύγιο. Δεν είναι ακριβώς καταφύγιο, είναι σαν αντισεισμικό δωμάτιο με ατσάλινη πόρτα και παράθυρα, που να μπορούν να κλείσουν όλα και έτσι αν πέσει ρουκέτα δεν μπορεί να μπει μέσα σε αυτό το ειδικό δωμάτιο, εάν πέσει στο δικό μας σπίτι. Το να ακούς τη σειρήνα είναι πολύ φοβιστικό και βασικά για τα παιδιά είναι τρομακτικό. Ο μικρός μου ο γιος όποτε έχει σειρήνα φοβάται, κλαίει, τρέχει, κάνει δεν ξέρει τι να κάνει. Το έχει ξανακούσει βέβαια, αλλά και πάλι το ίδιο συναίσθημα έχει. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αυτή την στιγμή

Τα παιδιά μας πιο πολύ τώρα κάνουνε ερωτήσεις, γιατί δεν ξέρουνε τι σημαίνει πόλεμος. Όταν μας ρωτάνε γιατί μπαίνουμε στο δωμάτιο, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι γείτονές μας, μας ρίχνουν τις ρουκέτες οπότε πρέπει να μπούμε μέσα, ότι είναι επικίνδυνο και ότι πρέπει να είμαστε εκεί. Χωρίς καν να είναι εκτεθειμένοι σε νέα και σε βίντεο που υπάρχουν και κυκλοφορούν, μπαίνει μέσα τους το τραύμα αυτό.

Υπήρχαν στιγμές, που ένιωσα ότι όλη την ημέρα θέλω μόνο να κλαίω, αλλά ίσως από τον φόβο ή από αυτό που περνάνε όλοι οι Ισραηλινοί. Δεν φοβήθηκα όμως, δεν μπορώ να σκεφτώ ότι φοβήθηκα. Μπορεί ο άντρας μου περισσότερο. Παρ’ όλο που είναι Ισραηλινός και έχει ζήσει και σε πόλεμο, αυτός φαινόταν να φοβάται πιο πολύ από εμένα»

Δείτε παρακάτω το απόσπασμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Βρέθηκε οστό του κρανίου της - Ανακοινώθηκε ο θάνατος της 30χρονης Γερμανίδας, Shani Look

Τάσος Δούσης: «Το αίμα από την Γάζα θα φτάσει στην Ελλάδα και στην Δύση;»

28η Οκτωβρίου: Τρόμος κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης - Άντρας εισέβαλε με ματωμένη σημαία του Ισραήλ

Αφέθηκε ελεύθερος ο Παναγιώτης Λιαδέλης μετά τον ξυλοδαρμό του 27χρονου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 19 Οκτωβρίου;

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου;

Βόλος: Άγριο ξύλο και πυροβολισμοί στο μπαρ του πρώην συντρόφου της Σαμπρίνας, Παναγιώτη Λιαδέλη

Πόλεμος Ισραήλ: Η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη και το μετέπειτα ξεκαθάρισμά της - «Για να μην παρεξηγηθώ...»

Ζαφείρης Μελάς: «Πηγαίνω 5 φορές τον χρόνο στο Ισραήλ για συναυλίες...» - Ο λαϊκός τραγουδιστής μιλάει για τις εικόνες από τον πόλεμο του Ισραήλ