«Ζητάω μια εβδομάδα διακοπή της δίκης γιατί...» - Παραιτείται από συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας;

Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Μεγάλο χαμό έχει προκαλέσει η δήλωση του Αλέξη Κούγια πως σκέφτεται να αποχωρήσει από συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση δολοφονίας των παιδιών της, έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου πως απορρίφθηκαν νέα αιτήματά του για επανεξέταση μαρτύρων και για κλήτευση νέων.

Ο ποινικολόγος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει συνειδησιακό ζήτημα και δεν μπορεί να συνεχίσει να νομιμοποιεί μια διαδικασία, κατά την οποία δίκαια αιτήματα της εντολέα του απορρίπτονται με "συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς αιτιολογία".

H δήλωση του Αλέξη Κούγια

«Ζητάω μια εβδομάδα διακοπή της δίκης. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ μετά τις ομόφωνες απορρίψεις των αιτημάτων μας, διότι σκέφτομαι να αποχωρήσω. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά τέτοια διαδικασία. Ο τρόπος που δαπανήσαμε χρόνο για να εξετάσουμε ακόμη και καφετζούδες εδώ, στέρησε τη δυνατότητα της κατηγορουμένης να εξεταστούν επιστήμονες. Απορρίψατε όλα τα αιτήματά μας. Η κ. κατηγορουμένη από τη πρώτη στιγμή τυλίχτηκε σε μια κόλλα χαρτί από παλιανθρώπους ιατροδικαστές και καθηγητές σαν τον Ράικο και τον Μπουζιάνη...» δήλωσε ο Αλέξης Κούγια σύμφωνα με το protothema.gr.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την υποβολή του αιτήματος γραπτώς από τον κ. Κούγια ώστε το δικαστήριο να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα διορίσει νέο δικηγόρο στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Δείτε επίσης: «Μ' έχετε εδώ έξι ώρες! Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο» - Ξέσπασε στη δίκη Πισπιρίγκου η ιατροδικαστής της 9χρονης

Πως είναι σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Η κάμερα της εκπομπής T-live κατέγραψε την κατηγορούμενη φανερά ανανεωμένη και η δημοσιογράφος της εκπομπής αποκάλυψε πως την είδε πλάτη και δεν τη αναγνώρισε.

Όπως δείχνει και η εικόνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε με βαμμένα κατάξανθα μαλλιά και πολύ αδυνατισμένη αφού έχασε πολλά κιλά (δείτε εδώ την κατάθεση της μητέρας της).