Αχαΐα: «Που ξέρω εγώ ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» - Συγκλονίζει η μητέρα της 23χρονης για τον θάνατο των εγγονών της

«Ακούγεται ότι έκανε και κάνει χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αχαΐα: «Που ξέρω εγώ ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;» - Συγκλονίζει η μητέρα της 23χρονης για τον θάνατο των εγγονών της

Σάλος έχει προκληθεί με την ιστορία της 23χρονης μητέρας από την Αχαΐα, που έχασε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα δύο παιδιά, που έφερε στη ζωή - το ένα 19 ημερών και το άλλο δύο μηνών.

Στις 17/10/23 πέθανε το δεύτερο παιδί και το πρώτο το καλοκαίρι του 2022, όπως αποκάλυψε η γιαγιά των παιδιών στο Live News την Πέμπτη (26/10) σχετικά με όσα έχει ζήσει τον τελευταίο καιρό η κόρη της, η 23χρονη Ειρήνη.

Μέσα από αναλυτικές δηλώσεις, που έκανε στην κάμερα της εκπομπής η μητέρα της 23χρονης, η γιαγιά των άτυχων παιδιών θέλησε να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους, καθώς πολλοί ταυτίζουν την ιστορία με αυτήν της Πάτρας.

Δείτε επίσης: «Γυρνούσαν τα μάτια της, είδα το μωρό μου να πεθαίνει μπροστά μου...» - Οι πρώτες δηλώσεις της 23χρονης μητέρας των νεκρών βρεφών στην Πάτρα

Οι δηλώσεις της μητέρας για την 23χρνης Ειρήνη από την Αχαΐα

«Γεια σας! Εμένα το μόνο μου θέμα είναι το τι έπαθαν τα παιδάκια και τι έχει συμβεί με τα μωρά; Που η Ειρηνούλα μας δεν είχε μητρική αγάπη; Πότε την αφήσαμε μόνη της και γιατί, κάθε φορά, που έμενε έγκυος έτρεχε στη μαμά; Ένα παράπονο δικό μου...Όπως είπα και στην κόρη μου και μπορεί να σας διαβεβαιώσει εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της, να βρούμε την άκρη τι έχε γίνει με τα παιδάκια, τι έχει συμβεί και με αυτά, που ακούγονται, ούτε εγώ πλέον ξέρω τι να πιστέψω σαν μάνα.

Έχει μπλεχτεί κάποια κυρία μητριά της, που δεν έχω καλές επαφές μαζί της, ούτε αυτή είχε μέχρι πρότινος, δεν ξέρω, πως έχει μπλέξει έτσι, δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί αντιδράει έτσι η Ειρήνη και τι θα καταλάβει. Εμένα μου τα άφηνε τα παιδιά για να πάει για ένα μεροκάματο, για να βγάλει το γάλα τους, όχι για να ταΐσει εμένα. Εγώ δουλεύω μόνη μου, σε εργοστάσιο. Και εγώ και ο σύντροφός μου δουλεύουμε για να ταϊσουμε τα παιδιά μας.

Και νύχτες μου τα έχει αφήσει για να πάει για μεροκάματο, τώρα τι δουλειές έκανε και τι έφτιαχνε η Ειρήνη έξω αυτό δε μπορώ να το ξέρω και τη ζωή, που έχει διαλέξει μετά τα 17/18 της...είναι ενήλικη. Εγώ κυνήγησα, έκανα, έρανα, έλεγα Ειρήνη από εδώ πάει ο δρόμος, εκείνη μου έλεγε ανάποδα.

Μακάρι να είναι ιατρικό θέμα με τα παιδιά. Με αυτά, που ακούγονται και ακούω πλέον, σου είπα κρατάω μικρό καλάθι σαν μάνα. Δεν ξέρω αν μου βγαίνει πικρία, αλλά ακούγεται ότι έκανε και κάνει χρήση ναρκωτικών η Ειρήνη. Πως ξέρω εγώ χωρίς να έχω δει εξετάσεις, που ξέρω εγώ ότι δεν έχει πειράξει τα παιδάκια;

Είναι ένα περίεργο παιδί, πολύ περίεργο. Τη μία ώρα μπορεί να είναι αγαπημένη και σε μετά μπορεί να φύγει. Σε εμένα ερχόταν όταν είχε ανάγκη, αλλά αφού δεν ήμουν καλή μανούλα, γιατί ερχόταν στη μανούλα; Στα παιδιά φερόταν μια χαρά, πολύ στοργική. Δε λέω να έχει κάνει κάτι αυτή στα παιδιά της, δε νομίζω κάτι τέτοιο.

Το 12 γέννησα ένα παιδί και το 14 έφυγε. Μου έκανε μια κρίση, έχασε τις αισθήσεις του και το επαναφέραμε στο σπίτι, μετά το πήγαμε στο νοσοκομείο, του κάνανε εξετάσεις για 2 εβδομάδες, μας είπαν ότι δεν είχε κάτι και το έκανε για να μου τραβήξει την προσοχή. Μία ημέρα πήγε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ. Δεν υπήρχε δεύτερο παιδί, που έχασα, έφτασα 6 μηνών, γεννήθηκε μέσα στο σπίτι και όσο με πήγαν στο νοσοκομείο, την αεροβάφτισαν και πέθανε. Εμένα και ούτε της Ειρήνης δε μας είχαν πει κάτι για γονιδιακό έλεγχο», είπε η μητέρα της 23 χρονης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού, σε συνέχεια όσων έλαβαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με περιστατικό που αφορά τον θάνατο δύο παιδιών, με ένα χρόνο διάστημα μεταξύ τους, στην περιοχή της Αχαΐας, έλαβε ανώνυμες αναφορές, στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, το διάστημα 2017-2020, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της.

Όπως πραγματοποιούμε σε κάθε ανάλογο περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές για να κινητοποιηθούν όλες οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών. Να σημειωθεί πως, μια εκ των αναφορών εστάλη με την με ένδειξη «Κατεπείγουσα».

Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2015 είχαμε δεχτεί κλήση στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000 από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής για την εξαφάνιση της τότε ανήλικης μητέρας, ωστόσο πριν προχωρήσουμε στη δημοσιότητα της εξαφάνισης, η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της.

Τον Δεκέμβριο του 2020, μας εμπιστεύθηκε μέλος της οικογένειας που επισκέφθηκε το χώρο μας. Ακολούθησαν διαδικασίες από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ακολουθώντας τις εντολές του εισαγγελέα.

Το 2023, η μητέρα επικοινώνησε με το Τμήμα Υγείας του Οργανισμού για παροχή κατευθύνσεων για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Αθήνας. Εντός των επόμενων ημερών ενημερωθήκαμε πως το βρέφος απεβίωσε. Κατά την ίδια περίοδο, Κοινωνικές Υπηρεσίες της περιοχής που ασχολούνταν με την υπόθεση, επικοινώνησαν με τον Οργανισμό και αναφέρθηκε το γεγονός πως πριν από ένα έτος, είχε αποβιώσει το βρέφος της πρώτης εγκυμοσύνης της μητέρας με παρόμοιο τρόπο, πράγμα που προβληματίζει αρκετά την υπηρεσία. Έκτοτε, οι Αρμόδιες Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές διερευνούν τα αίτια θανάτου των δύο βρεφών της μητέρας.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης/παραμέλησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

Κάθε αναφορά πρέπει να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και δεν αποτελεί υπόθεση ενός.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δημιουργούνται ερωτηματικά αναφορικά με τον συντονισμό των αρμόδιων Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αλλά και των Κοινωνικών υπηρεσιών που ασχολήθηκαν με την διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, καθώς η μητέρα ήταν εμφανές πως βρισκόταν σε ευάλωτο οικογενειακό περιβάλλον, από την παιδική της κιόλας ηλικία, καθώς και για την υποστήριξη που έλαβε στο ρόλο της ως νέα μητέρα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως πρέπει να συνεργαστούμε ως κοινωνία για να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις και το οικογενειακό τους περιβάλλον, λαμβάνουν τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 η οποία:

  • Λαμβάνει οποιαδήποτε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη
  • Είναι Διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.
  • Κάθε αναφορά, επώνυμη ή ανώνυμη, λαμβάνεται στη Γραμμή 1056 αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους, οι οποίοι παρέχουν δωρεάν και με σεβασμό στο απόρρητο την απαραίτητη ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη σε κάθε παιδί και ενήλικα που αναζητά διέξοδο και βοήθεια.
  • Κάθε αναφορά αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, δεν είναι υπόθεση ενός.
  • Εφόσον κριθεί ότι η πληροφορία που λαμβάνεται είναι βάσιμη, ή μπορεί να είναι βάσιμη, διαβιβάζεται στον αρμόδιο Εισαγγελέα της περιοχής που έχουμε λάβει την αναφορά.
  • Ο Εισαγγελέας είναι αυτός ο οποίος δίνει εντολή στην Κοινωνική Υπηρεσία της περιοχής του Δήμου και στην
  • Αστυνομία για να προχωρήσει σε διερεύνηση της υπόθεσης.
  • Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί σε κίνδυνο καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» ή αξιοποιήστε το Chat 1056 με την αποστολή γραπτού μηνύματος.
  • Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111» Οι Γραμμές λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα.