Πόλεμος Ισραήλ: Βρέθηκε οστό του κρανίου της - Ανακοινώθηκε ο θάνατος της 30χρονης Γερμανίδας, Shani Look

Δολοφονήθηκε από την Χαμάς

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πόλεμος Ισραήλ: Βρέθηκε οστό του κρανίου της - Ανακοινώθηκε ο θάνατος της 30χρονης Γερμανίδας, Shani Look

Χιλιάδες νεκρούς αφήνει πίσω του καθημερινά ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, με τον κόσμο να διαμαρτύρεται στους δρόμους όλους του πλανήτη. Εκτός των νεκρών ωστόσο, πολλοί είναι και οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι στην Παλαιστίνη από άντρες της Χαμάς, με τις οικογένειες τους να ζητούν σπαρακτικά την απελευθέρωση τους.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που είχαν απαχθεί ήταν και η 30χρονη Γερμανίδα Shani Look. Η κοπέλα διασκέδαζε στο μοιραίο πάρτι στις 7 Οκτωβρίου την ημέρα που η Χαμάς επιτέθηκε, πολλά νέα παιδιά σκοτώθηκαν επί τόπου ή τους απήγαγαν οι στρατιώτες.

Η οικογένεια της Shani από τότε είχε χάσει τα ίχνη της, ενώ ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και την έδειχνε αναίσθητη μόνο με τα εσώρουχα της πάνω στην καρότσα της Χαμάς είχε προκαλέσει αποτροπιασμό.

Εντοπίστηκε νεκρή η 30χρονη Γερμανίδα

Η οικογένεια της παρακαλούσε για μια πληροφορία σχετικά με το αν είναι ζωντανή ή έχει πεθάνει. Τελικά, η αδερφή της ανακοίνωσε στα social media πως η 30χρονη βρέθηκε νεκρή.

Οι γονείς της είχαν δώσει γενετικό υλικό και τελικά έπειτα από ένα κομμάτι από οστό του κρανίου αποδείχθηκε πως δεν είναι πλέον στην ζωή.

Πόλεμος Ισραήλ Shani Look

Τουλάχιστον 29 επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης ανάμεσα στους 7.703 νεκρούς

Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, πάνω από 7.500 νεκρούς ανάμεσά τους και γύρω στα 3.500 νεκρά παιδιά. Όλος αυτός ο μάχιμος και άμαχος πληθυσμός έχει χάσει τη ζωή του από την αρχή του πολέμου στο Ισραήλ μέχρι και σήμερα.

7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους και περίπου 30 δημοσιογράφοι, και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τουλάχιστον 3.500 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών, που έχουν καταγραφεί από την αρχή του πολέμου πριν 20 μέρες. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ανέφερε για 7.326 νεκρούς, από τις 7 Οκτώβρη, που ξεκίνησαν όλα.

Στη Δυτική Όχθη, οι νεκροί έφθασαν τους 111, ενώ 1.950 είναι οι τραυματίες, παρουσιάζονται στην ανακοίνωση, όπου επισημαίνονται, επίσης πως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 70% των συνολικών θανάτων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη. Περίπου 177.781 οικιστικές μονάδες έχουν καταστραφεί από την αρχή της πολεμικής σύρραξης.

Το ένα τέταρτο των νοσοκομείων της Γάζας και σχεδόν τα δύο τρίτα των κλινικών της παραμένουν κλειστά λόγω των καταστροφών που έχουν προκαλέσει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που έχουν επίσης αποκόψει τηλεφωνικές γραμμές, υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ίντερνετ σε όλη τη Λωρίδα από την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, εξήγησε το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς στην ανακοίνωσή του.