Κακοκαιρία Π: Πλημμύρες στην Πάτρα - Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσει" την Αθήνα

Πώς θα εξελιχθεί;

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ Φωτογραφία αρχείου
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ Φωτογραφία αρχείου

Έντονη η "Κακοκαιριά Π" σημειώνεται εδώ και μερικές ώρες στην Ελλάδα, η οποία έχει χτυπήσει ιδιαίτερα την πόλη της Πάτρας από σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Καταιγίδες και δυνατοί άνεμοι έχουν φέρει τα "πάνω κάτω" στις ζωές των κατοίκων, με τις αρχές και την Πολιτική Προστασία να είναι σε ετοιμότητα.

Κακοκαιρία Π

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις πρωινές ώρες στα βόρεια και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικότερα τμήματα.
  • Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

κακοκαιρία π
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ Φωτογραφία αρχείου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-11-2023

Αραιές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες βροχές.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.