Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστικό ποτήρι: «Βρέθηκε ειδική μετανάστευση...» - Μεγάλη προσοχή!

Η ανακοίνωση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πλαστικό ποτήρι: «Βρέθηκε ειδική μετανάστευση...» - Μεγάλη προσοχή!

Σε νέα ανάκληση προϊόντος προχωρά ο ΕΦΕΤ και αυτή τη φορά πρόκειται για ένα ποτήρι μελαμίνης, στο οποίο βρέθηκε μεγαλύτερη συγκέντρωση της συγκεκριμένης ουσίας, γεγονός που το καθιστά απαγορευμένο εφόσον έρχεται σε επαφή με τρόφιμα.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση πλαστικού ποτηριού

«Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εικονιζόμενο προϊόν-ποτήρι μελαμίνης, κόκκινο Nο 59, της ΕΒΙΒΑΚ ΑΕ, Βοιωτία, να μην το χρησιμοποιήσουν καθώς σε πλαίσιο ελέγχου του ΕΦΕΤ για υλικά σε επαφή με τρόφιμα, διαπιστώθηκε ότι είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ειδική μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το μέγιστο νόμιμο όριο για χρήση της σε επαφή με τρόφιμα & διαπιστώθηκε ότι η σταθ. του υλικού είναι ανεπαρκής».

Δείτε επίσης εδώ όλα τα προϊόντα που έχει ανακαλέσει λόγω πνιγμού.

Ανακαλεί και κατεψυγμένα σουτζουκάκια

Προειδοποίηση για κατεψυγμένα σουτζουκάκια έβγαλε ο ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, ανακαλεί κατεψυγμένα παρασκευάσματα κρέατος από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ».

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ – Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ).

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Επίσης, ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε άμεσα κατεψυγμένο σουβλάκι κοτόπουλο!

TAGS