Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ για Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Με βροχή, καταιγίδες και χαλάζι

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Unsplash
Unsplash

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, για τις μέρες Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 από την ΕΜΥ. Με βροχή, καταιγίδες και χαλάζι φαίνεται, πως θα κλείσει η εβδομάδα, κάτι που ήδη είχε κυκλοφορήσει ως είδηση τις τελευταίες ημέρες (δείτε εδώ αναλυτικά).

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Παρασκευής (10-11-23) μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου (11-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (10-11-23)

  • Από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
  • Από τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί η υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησος, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας.

Καιρός έκτακτο
unsplash

Το Σάββατο (11-11-23)

  • Από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.
  • Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν την Θράκη.
  • Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Τα μερομήνια «μίλησαν»

Νοέμβρης

Μερομήνια Νοεμβρίου

Μπαίνει με καλή διάθεση . Υπόσχεται και την ποθούμενη βροχή. Την καθυστερεί όμως. Τελικά μας κάνει τη χάρη, όχι όμως στην ποσότητα της επιθυμίας μας. Με βορεινή ψυχρούλα υποδεχόμαστε το τρίτο δεκαήμερο, αλλά δεν κρατάει πολύ. Ο αποχαιρετισμός του μήνα γίνεται σε υγρή , βροχερή ατμόσφαιρα.

Δεκέμβρης

Μερομήνια Δεκεμβρίου

Βροχάρης και συνεπώς αισιόδοξος εισέρχεται. Συνεχίζει έτσι ως τα … «νικολοβάρβαρα» και λίγο ακόμα. Μετά το δεκάρισμα ίσως φουντώσουν τα υγρά στοιχεία , για να ακολουθήσει εναλλαγή και ύφεση. Πάνω στο χαμήλωμα των φαινομένων, ο βοριάς θα πάρει τη σκυτάλη, αργά αλλά σταθερά, θα αυξάνει τις εντάσεις του και πολύ πιθανά, θα μας επιδαψιλέψει με χιονόνερο ή χιόνι. Πάνω στα χριστουγεννόσκολα ημερεύει ξανά η κατάσταση , μέχρι να παραδοθεί η σκυτάλη στο νέο μήνα και στο νέο χρόνο.

Διαβάστε εδώ τι λένε τα μερομήνια μέχρι και τον Ιούνιο του 2024