Χαλάει ξανά ο καιρός: «Από αύριο...» - Δύσκολη εβδομάδα με καταιγίδες προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Μέχρι πότε θα κρατήσει η κακοκαιρία και πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Χαλάει ξανά ο καιρός: «Από αύριο...» - Δύσκολη εβδομάδα με καταιγίδες προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Οι θερμοκρασία έχει πέσει και αυτό είναι αισθητό, ωστόσο ο καιρός από το Σαββατοκύριακο μέχρι και σήμερα είναι αρκετά καλός, αίθριος γενικότερα. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ωστόσο, αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Ο μετεωρολόγος μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, αναφέρει πως από αύριο, Τρίτη 21 Νοεμβρίου ο καιρός θα χαλάσει και πάλι και νέα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν ξανά στη χώρα, γι' αυτό και οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.

Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό από αύριο (21/11)

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, λοιπόν, ενώ το πρωί της Τρίτη 21/11 θα ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσουν βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Πρόκειται για το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο, μάλιστα, θα διαρκέσει ολόκληρη την εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή 24/11.

Την Τετάρτη, οι βροχές θα εξαπλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο άνεμος θα γυρίσει και πάλι σε νότιο-νοτιοδυτικό και θα ενισχυθεί, φτάνοντας περίπου στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, από την άλλη πλευρά, θα είναι σε καλή, δεδομένης της εποχής και θα φτάσει στους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η οροσειρά της Πίνδου λειτουργεί ως φράγμα που εμποδίζει τις βροχές και τις καταιγίδες να εξαπλώνονται με την ίδια ένταση και όγκο νερού στα ανατολικά.

Δείτε επίσης: «Έρχονται τα πρώτα χιόνια»: Τι λένε τα μερομήνια για την βαρυχειμωνιά που ξεκινά