Ραγδαία επιδείνωση καιρού Τρίτη 21/11 και Τετάρτη 22/11 - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Δείτε τις προβλέψεις της ΕΜΥ

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Unsplash.com
Unsplash.com

Ραγδαία επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αναμένται από σήμερα, αργά το βράδυ της Τρίτης 21/11, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ (δείτε εδώ τις προβλέψεις για σήμερα).

Μπορεί η πρώτη μήνες του φθινοπώρου να έμοιαζαν ανοιξιάτικες, ωστόσο φαίνεται πως αρχίζουμε να μπαίνουμε για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Η κακοκαιρία θα "χτυπήσει" τη χώρα μας απόψε γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμαασμένοι.

Ραγδαία επιδείνωση καιρού Τετάρτη και Πέμπτη - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Πιο αναλυτικά για ήμερα Τρίτη 21/11, προβλέπονται:

Καταιγίδες από αργά το βράδυ, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Για αύριο Τετάρτη 22/11:

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Από το μεσημέρι, το κύμα θα μετακινηθεί και στα ανατολικά τμήματα της Θράκης.Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα εξασθενήσουν το βράδυ τα ξημερώματα της Πέμπτης 23/11.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Αναλυτικά τα μερομήνια 2023 - 2024

2023

  • Νοέμβριος: Έρχονται τα πρώτα χιόνια μεταξύ 8-13 του μήνα και μάλιστα σε πολύ χαμηλά υψόμετρα σε Μακεδονία και πιθανώς σε Ήπειρο και Θεσσαλία.
  • Δεκέμβριος: Το πρώτο δεκαήμερο με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα χιονόπτωση στα πεδινά της Μακεδονίας, αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής και ανατολικής χώρας. Το τελευταίο δεκαήμερο του χρόνου ήπιος σταδιακά και μαλακός καιρός, αλλά με βροχές σε όλη τη χώρα.

2024

«Έρχονται τα πρώτα χιόνια»: Τι λένε τα μερομήνια για την βαρυχειμωνιά που ξεκινά

  • Ιανουάριος: Αρχή του χρόνου με χαμηλές θερμοκρασίες και πιθανές χιονοπτώσεις σε πεδινά της βόρειας χώρας. Στα μισά του μήνα πιθανότητα πρωτοφανούς ψύχους για την εποχή και πιθανός πανελλαδικός χιονιάς σταδιακά.
  • Φεβρουάριος: Κακοκαιρία στο ξεκίνημα του μήνα και από τις 6 -10 απότομη αλλαγή και σταδιακά από τα δυτικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο δεύτερο μισό του μήνα αρκετές βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς ανατολικά.
  • Μάρτιος: Πρώτο δεκαήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τελευταίο δεκαήμερο άστατος καιρός μόνο στα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές και φυσιολογικές θερμοκρασίες.
  • Απρίλιος: Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.
  • Μάιος: Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.
  • Ιούνιος: Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.
  • Ιούλιος: Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.
  • Αύγουστος: Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.