«Σήμερα, από το απόγευμα ενδεικτικά γύρω στις...» - Προειδοποιεί ο Καλλιάνος για την κακοκαιρία εξπρές και στην Αττική

Μέχρι πόσο θα κρατήσουν οι καταιγίδες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Τις επόμενες ώρες ο καιρός θα δείξει για τα καλά τα "δόντια" του με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα, και στην Αττική. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για την κακοκαιρία

«Καλημέρα σας φίλοι μου,
Σήμερα, από το απόγευμα (ενδεικτικά γύρω στις 6-7 μμ), θα ξεκινήσει αρχικά να βρέχει τοπικά στην Αττική. Όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα αρχίσουν να παίρνουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και κατά διαστήματα θα δυναμώνουν. Αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν πιθανότατα και τοπικές καταιγίδες. Μια φυσιολογική μεταβολή του καιρού είναι, μην ανησυχείτε. Δεκέμβρης είναι, θα βρέξει, έτσι δεν είναι; Έτσι γίνεται κάθε χρόνο. Αυτή την εποχή βρέχει, δεν βρέχει τον Ιούλιο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης πως θα είναι ο καιρός σήμερα 5/12 σε όλη την Ελλάδα αναλυτικά!

Πόσο θα κρατήσει

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • 1. Την Τρίτη (05-12-2023)

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.

β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

  • 2. Την Τετάρτη (06-12-2023)

α) Στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια τις πρωινές ώρες.

β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως το απόγευμα.

γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.