Ρέντης: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό - Τι ισχυρίστηκε ο 18χρονος

Μου έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, την πέταξα και είδα τον αστυνομικό να γονατίζει είπε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της Πέμπτης 7/12, με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός 31 ετών να παλεύει για τη ζωή του έπειτα από ναυτική φωτοβολίδα που καρφώθηκε στο πόδια του. 18χρονος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.

Η ομολογία του 18χρονου για την επίθεση στον Αστυνομικό

Σύμφωνα με τον ιδιο - όπως αναφέρει το protothema.gr - υπήρχε πληροφορία ότι θα έκαναν επίθεση προς αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο. "Βγήκαμε έξω και κάποιοι μας έδωσαν διάφορα αντικείμενα που πετάξαμε αργότερα στους αστυνομικούς", συνέχισε στην ομολογία του.

Ο νεαρός επίσης περιέγραψε πως όταν ενεργοποίησε τη ναυτική φωτοβολίδα, την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά τον αστυνομικό να γονατίζει και στη συνέχεια μπήκε με τους χούλιγκανς στο γήπεδο.

Τι λέει ο παππούς του 31χρονου

Ο παππούς του αστυνομικού μίλησε στο Χαμογέλα και Πάλι για τον εγγονό του.

«Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός. Δεν ξέρουν τίποτα, δεν λένε τίποτα. Είναι κρίσιμη η κρίσιμη, αυτό μας λένε. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Τώρα δε μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο», αποκάλυψε.

«Βγήκε από το λύκειο πήγε στη σχολή κατευθείαν, έδωσε εξετάσεις, τα πέρασε όλα, βγήκε από τη σχολή, πέρασε από εκεί όλα, έκανε τα χρόνια του εκεί και μετά κατευθείαν στην Αθήνα στα ΜΑΤ. Από μικρός το είχε μεράκι», είπε σε άλλο σημείο ενώ αποκάλυψε πως είναι ελεύθερος και όχι παντρεμένος.

«Πολύ ήσυχος, πολύ φιλότιμος. Ο διοικητής είχε να λέει για τον Γιώργο, και έχει να λέει ακόμα. Εκεί είναι, όλοι εκεί είναι ακόμα, όλη η διμοιρία. Και όλη η Αθήνα, οι αστυνομικοί. Τόσο καλό παιδί», είπε επίσης.