«Θα θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα...» - Αυτός πρόκειται να είναι ο Καιρός την περίοδο των εορτών μέχρι και την Πρωτοχρονιά

Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
Unsplash
Unsplash

Όλοι αναμένουμε με ανυπομονησία να έρθουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς, μιας και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε λίγες στιγμές ξεκούρασης, γλυκίσματα και γευστικό φαγητό, αλλά και τη συντροφιά των αγαπημένων μας προσώπων, όπως συγγενών, φίλων και γνωστών.

Θα είναι και μία καλή ευκαιρία και για εξορμήσεις, κάτι που θα μπορούσε να ευνοηθεί από το κλίμα και τον καιρό (δείτε εδώ τις προγνώσεις της ΕΜΥ μέχρι και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου). Για αυτό και εμείς σας έχουμε 10 μέρες περίπου, πριν από τα Χριστούγεννα τις πρώτες προγνώσεις της θερμοκρασίας από το γνωστό μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις οποίες ανάρτησε στο προσωπικό του site, marousakis.gr.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

21-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2023

Στο διάστημα αυτό φαίνεται να οδηγούμαστε και πάλι σε ένα συνηθισμένο για τη χώρα μας καιρικό μοτίβο, ένα καιρικό μοτίβο που επικρατεί τις τελευταίες αρκετές ημέρες και που επιτρέπει στα βαρομετρικά χαμηλά από τη βορειοδυτική Ευρώπη να κινηθούν πιο εσωτερικά στη Γηραιά Ήπειρο φτάνοντας και στη χώρα μας. Αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσουμε και πάλι τον καιρό του νοτιά με τα επεισόδια βροχόπτωσης να αυξάνονται ιδιαίτερα καθώς θα πηγαίνουμε προς τις τελευταίες ημέρες του έτους. Θερμοκρασιακά θα είμαστε και πάλι πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

καιρος χριστουγεννα
marousakis.gr

Συμπερασματικά φαίνεται ότι οδηγούμαστε σε ένα πιο θερμό καιρικό μοτίβο με τον καιρό θερμοκρασιακά τουλάχιστον να θυμίζει περισσότερο Πάσχα παρά Χριστούγεννα τηρουμένων πάντα των αναλογιών και λαμβάνοντας υπόψη και την μεγάλη διάρκεια της νύχτας σε σχέση με την ημέρα. Οι βροχές δε φαίνεται να απουσιάζουν με εξαίρεση την περίοδο κοντά στα Χριστούγεννα που φαίνεται να υποχωρούν αρκετά, ενώ σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις τα στοιχεία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά ακόμη και για τα περισσότερα χιονοδρομικά.